Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ομιλία Κατσανιώτη για τον εθελοντισμό στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις διαρκείς προσπάθειες της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών για την ανάδει-ξη της Αχαΐας ως ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς και δημιουργικού κέντρου για την Ελλάδα και την Ευρώπη υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την ομιλία του στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ο Εθελοντισμός από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Κοινωνία για Αλληλεγγύη, Ευημε-ρία & Αειφορία».

Ο κ. Κατσανιώτης επισήμανε την διαχρονική προσφορά συλλογικών φορέων και ι-διωτών που συνέβαλαν στην δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «ο πολίτης όχι μόνο προσφέρει αλλά έχει και τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσει τις πολιτικές επιλογές. Ο εθελοντισμός είναι με αυτόν τον τρό-πο, αδιαπραγμάτευτη αξία ενός δημοκρατικού κράτους».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «Οι σχέσεις και οι δράσεις της Πολιτείας, των εθελοντών και της Κοινωνίας των Πολιτών πρέπει να χαρακτηρίζονται από συ-νέργεια, σύμπνοια και όχι ανταγωνισμό» ενώ μιλώντας για τον πυρήνα των υπουρ-γικών του καθηκόντων σημείωσε «τη διαρκή, διαχρονική συνεισφορά μέσω εθελοντικών δράσεων και της ελληνικής Διασποράς».

«Ο ενεργός πολίτης δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Δεν περιορίζεται στη συμμε-τοχή στην εκλογική διαδικασία.
Ο ενεργός πολίτης δεν είναι απλά ο αλληλέγγυος, είναι ο πατριώτης. Είμαστε όλοι εμείς που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για να προοδεύσει η χώρα μας. Ενεργός πολίτης είναι αυτός που νοιάζεται για τη οικογένειά του, για τη γειτονιά του, την πόλη του και τη χώρα του» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης ενώ υπογράμμισε και την σημαντική κοινωνική και εθνική προσφορά της Εκκλησίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement