Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ολοκληρώνονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώνονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών ενώπιον της Ανακρίτριας Αθηνών αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατά την νοσηλεία της τόσο στα νοσοκομεία της Πάτρας όσο και της Αθήνας.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας πέντε γιατροί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχουν περάσει το ανακριτικό κατώφλι της Χριστίνας Σαλάππα που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, ενώ χθες ακολούθησε η λήψη καταθέσεων τεσσάρων συναδέλφων τους από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέχρι τώρα περιεχόμενο των καταθέσεων, προκύπτει ότι πράγματι στην πορεία της νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας υπήρξε χορήγηση της ουσίας κεταμίνης σε τουλάχιστον ένα περιστατικό, ωστόσο φαίνεται πως η ποσότητα ήταν τέτοια που δε θα μπορούσε να προκαλέσει στο κορίτσι τετραπληγία. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι υπόλοιποι μάρτυρες, υποστηρίζοντας πως η επιτρεπτή δοσολογία είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή που εντοπίστηκε στο αίμα της 9χρονης.
Η ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ
Την ίδια ώρα, αναμένεται η επόμενη κίνηση του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- προτίθεται να προσέλθει ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να προτείνει την εξέταση ενός μάρτυρα. Πρόκειται για την παιδοψυχολόγο η οποία παρακολουθούσε την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά το θάνατο της αδελφής της, Μαλένας. Η γιατρός που φαίνεται να μην έχει κληθεί μέχρι σήμερα από τις αρχές, θα είναι σε θέση να δώσει μια πιο ακριβή και επιστημονική προσέγγισε της ψυχικής κατάστασης του παιδιού, ύστερα από το χαμό των αδελφών της.
Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση γύρω από τη χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα και – σύμφωνα με το Mega- οι ιατροδικαστές συνδέουν τη χορήγηση της ουσίας με τις βλάβες που προέκυψαν στο ήπαρ της 9χρονης, λόγω της ανακοπής που υπέστη.
Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: «Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ»
Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε για την υπόθεση της Πάτρας στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ελληνικής αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος ινστιτούτου CSI.
«Γίνονται μεγάλες έρευνες και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η υπόθεση τέλος του μήνα θα έχει τελειώσει. Έχουμε στοιχεία» είπε ο κύριος Σφακιανάκης, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν όπως και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
«Η αρμόδια διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων έχει τη μέθοδο και τα συστήματα εκείνα για να διερευνήσει και να εντοπίσει πώς έγινε η διαγραφή των στοιχείων, φαίνονται οι τεχνικές, ποιος είναι και μπορεί να εντοπιστούν πρόσωπα και πράγματα… Η υπόθεση που δουλεύεται επιστημονικά πλέον από την Αστυνομία, δείχνει πράγματα».
Και σε άλλο σημείο ανέφερε, «Όταν τελειώσει αυτή η έρευνα θα μας αφήσει άφωνους όλους. Απλά θέλει υπομονή και να μην διαρρέονται τα στοιχεία προς τα έξω. Στοιχεία δεν υπάρχουν έξω από αυτά που έχει βρει. Κάποια στιγμή θα φανεί ποιοι έκαναν το έγκλημα… Γιατί ένα πρόσωπο δε μπορεί να στήσει αυτό όλο» είπε ο κύριος Σφακιανάκης.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement