Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O ομογενής στρατηγός, από την Πάτρα Άντριου Πόππας, επικεφαλής του μεγαλύτερου Σώματος του στρατού των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ομογενής με καταγωγή από την Πάτρα, Άντριου Πόππας: είναι και επίσημα πλέον στρατηγός και έχει υπό την εποπτεία του 800.000 στρατιώτες, στις Η.Π.Α.

«Εμπνέομαι από το ΟΧΙ των Ελλήνων», έχει δηλώσει, ενώ διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Ο Ελληνοαμερικανός στρατιωτικός Άντριου Πόππας προήχθη πλέον σε στρατηγό και χρίστηκε επικεφαλής του μεγαλύτερου Σώματους του αμερικανικού στρατού μετά από απόφαση της Γερουσίας, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» για την αναβάθμισή του.
Ο Ανδρέας Πόππας, έγινε πλέον ο πιο υψηλόβαθμος ομογενής στις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις και θα έχει υπό την ηγεσία του περισσότερους από 800.000 ενεργούς και έφεδρους στρατιώτες, όπως επίσης και άνδρες της Προεδρικής Φρουράς.
Το Σώμα του Στρατηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων (FORSCOM) στο οποίο είναι πλέον επικεφαλής είναι το πολυπληθέστερο στον αμερικανικό στρατό και περιλαμβάνει στρατιώτες σε μαχητική και εκστρατευτική ετοιμότητα, έχοντας τον συντονισμό των χερσαίων επιχειρήσεων.

Εως σήμερα ο Αντριου Πόππας ήταν διευθυντής του Επιτελείου Αρχηγών με ρόλο συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του υπουργού Αμυνας Λόιντ Οστιν.
Προηγουμένως, είχε υπηρετήσει ως διευθυντής Επιχειρήσεων και ως κύριος σύμβουλος του προέδρου για πρωτοβουλίες παγκόσμιας ενσωμάτωσης, τρέχουσες και μελλοντικές επιχειρήσεις, αναπτύσσοντας και παρέχοντας επιχειρησιακή καθοδήγηση και λειτουργώντας ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Πενταγώνου και Λευκού Οίκου.
Την είδηση της προαγωγής του Ανδρέα Πόππα διαδέχθηκε συγχαρητήριο μήνυμα από το Ιδρυμα «ΟΧΙ» της Ουάσιγκτον (Washington Oxi Day Foundation), όπως επίσης και άλλους φορείς της ελληνοαμερικανικής ομογένειας.
Μάλιστα, ο κ. Πόππας ήταν εκ των ομιλητών της πρόσφατης εκδήλωσης των βραβείων του Ιδρύματος ΟΧΙ, καταδεικνύοντας τους δεσμούς που διατηρεί με τη γενέτειρά του. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι εμπνέεται από την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στην πολεμική μηχανή του Μουσολίνι, το 1940.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement