Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Μητσοτάκης στο συνέδριο της Ν.Δ«Διορθώνουμε αυτή την αδικία»-Αποστολή της “Γ”

Published

on

ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ «Γ» ΦΩΤΗ Π. ΚΑΛΥΒΑ

«Είμαστε η Νέα Δημοκρατία όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, που διεξάγεται από χθες στο Athens Metropolitan Expo.

«Στόχος μας η αυτοδυναμία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και καθιστώντας σαφές: «Πυξίδα μας είναι η ευημερία του πολίτη με πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη τέσσερα χρόνια».

Κάνοντας έναν εκτενή απολογισμό για τα τρία χρόνια κυβερνητικής θητείας και τι έχει πετύχει η κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε με έμφαση: «Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, υλοποιούμε με συνέπεια τις κυβερνητικές μας δεσμεύσεις. Από την κάρτα εργασίας, έως τη μείωση εισφορών, τις αυξήσεις στις συντάξεις από την αρχή του χρόνου, ως τον προσωπικό γιατρό και τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στις διάφορες περιοχές».

Επιπροσθέτως, προανήγγειλε την ανανέωση της θητείας του Παύλου Μαρινάκη στην θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. «Ο Παύλος το αξίζει και μας αξίζει» υπογράμμισε.

Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στο Συνέδριο τόνισε χαρακτηριστικά.

Και σε ό,τι αφορά το Συνέδριο, είπε επί λέξει: «Θα γίνεται κάθε χρόνο, οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές και ο αρχηγός του θα εκλέγεται από τις χιλιάδες μέλη και φίλους, η Νέα Δημοκρατία είναι όλης της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων. Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά, γιατί ένα συνέδριο δεν είναι τακτικό εάν γίνεται κάθε 6 χρόνια, εάν δεν αναζητά τις αιτίες της ήττας και ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του. Όταν με εκλέξατε πρόεδρο της ΝΔ δεσμεύθηκα να μεγαλώσω την παράταξη μας και αυτήν την δέσμευση τήρησα στο ακέραιο».

Κάνοντας δε ειδική μνεία στους προκατόχους του, ανέφερε: «Τιμώ και τιμούμε όλους τους προκατόχους μας, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά τον Κώστα Καραμανλή, πάντα θυμόμαστε με συγκίνηση αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας τον Μιλτιάδη τον Έβερτ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γιώργο Ράλλη και κρατώντας πάντα στις καρδιές μας το επιβλητικό όραμα του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όλη η ΝΔ είναι σήμερα εδώ, είμαστε ενωμένοι».

«ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Αναφέροντας ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον «με μοναδική βεβαιότητα την αβεβαιότητα» και ότι ο πόλεμος στην Ουκρανίας ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι «η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε: «Από την 1η Ιουλίου εξουδετερώνουμε τις συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η Ελλάδα αντιστέκεται. Μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι.

Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο. Κάθε ανήφορος έχει κόπο αλλά έχει και προορισμό, ο κατήφορος οδηγεί προς τα πίσω»
Επισημαίνοντας ότι η συνέχεια της εθνικής προόδου ταυτίζεται με τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού και χαρακτηρίζοντας τον στόχο της αυτοδυναμίας «ως μέσον για την επίτευξη σταθερότητας», ο πρωθυπουργός επανέλαβε το σύνθημα: «Αυτοδύναμη Ελλάδα!»
Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τη δημαγωγία της αντιπολίτευσης: «Όποιος δεν έχει νέες λύσεις, αναμασά παλιά προβλήματα, ποντάροντας στην θυμική αντίδραση από την κάθε δυσκολία. Αγνοώντας, όμως, ότι οι περισσότεροι Έλληνες, η λεγόμενη «σιωπηλή πλειοψηφία», έχουν πάθει και έχουν μάθει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, αντιπαρέβαλε το Συνέδριο της ΝΔ με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την εκλογή του αρχηγού του είπε με νόημα ότι ο παλαιός, ο ένας και μοναδικός υποψήφιος έχει μόνο αντίπαλο τον εαυτό του.

Mεϊμαράκης: Όλοι μαζί στη μάχη των εκλογών
«Στην μάχη των εκλογών θα είμαστε όλοι μαζί. Τώρα δεν πρέπει να σκεφτούμε τι έκανε το κόμμα για μένα αλλά τι πρέπει να κάνουμε για να μην πάει η χώρα πίσω. Σας το λέω εγώ που έγινα στρατηγός και τώρα ξαναγίνομαι στρατιώτης».
Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε στο βήμα του 14ου συνεδρίου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε επίσης ότι «είμαστε καλύτεροι, δεν φοβόμαστε τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και χρέος όλων είναι να σταματήσουμε τον λαϊκισμό.

Αναστασιάδης: Αμέριστη η στήριξη
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε για την πρόσκληση να απευθύνει χαιρετισμό «στο συνέδριο της μεγαλύτερης προοδευτικής παράταξης της χώρας, της παράταξης που είναι ταυτισμένη με την εδραίωση της δημοκρατίας αλλά και την προκοπή της Ελλάδας».
Τόνισε ότι θα ήταν παράλειψη αν προ οποιασδήποτε άλλης αναφοράς δεν εξέφραζε τις ευχαριστίες του κυπριακού λαού αλλά και του ιδίου προσωπικά για την άριστη συνεργασία αλλά και την αμέριστη στήριξη στον δοκιμαζόμενο ελληνισμό της Κύπρου.

Ενός λεπτού σιγή και συγκίνηση για την Μαριέττα
Με ενός λεπτού σιγή για την αείμνηση Μαριέττα Γιαννάκου ξεκίνησε το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, με την παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης, βουλευτών και πλήθος μελών της ΝΔ από όλη την Ελλάδα.
«Αθάνατη» φώναξαν τα μέλη του συνεδρίου της ΝΔ χειροκροτώντας σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο.

H γραβάτα με τους τσολιάδες
Η γαλάζια γραβάτα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή «έκλεψε» την παράσταση .Και αυτό γιατί, πέρα από το σαφώς συμβολικό χρώμα της, ήταν διακοσμημένη με μικρούς… τσολιάδες, δίνοντας ένα απόλυτα ελληνικό χρώμα στην εμφάνιση του κ. Καραμανλή, που χειροκροτήθηκε από τους συνέδρους.

Η σημερινή δεύτερη ημέρα του συνεδρίου
Σήμερα, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγας, ο γραμματέας Οργανωτικού και αν. γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Στέλιος Κονταδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, η Έλενα Σώκου, εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.
Επίσης θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.
Εξάλλου, σήμερα θα γίνουν οι τοποθετήσεις των συνέδρων στις εξής έξι θεματικές ενότητες:
– «Ασφάλεια για όλους».
– «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».
– «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη».
– «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας».
– «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της».
– «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους», οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν στη νέα γενιά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement