Connect with us

Πολιτισμός

Tα παιδιά διαβάζουν-Αύριο στην Αχάια Κλάους το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

Published

on

Το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που διοργανώνει το Πολύεδρο κάθε
χρόνο στην Πάτρα, θα γίνει και φέτος, στην Achaia Clauss αύριο από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα. Το Φεστιβάλ επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω των υγειονομικών συνθηκών με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά με θέματα από τα βιβλία.

Φέτος θα συμμετέχουν οι συγγραφείς, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Θάλεια Τριανταφύλλου, Παναγιώτα Σμυρλή και οι εικονογράφοι Ευτυχία Στυλιανέα και Χριστίνα Δημητροπούλου. Επίσης θα συμμετέχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιοί και μουσικοί. Παιδιά και μεγάλοι, από κάθε γειτονιά της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές εκπαιδευτικές δράσεις και να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές των βιβλίων, συγγραφείς, εκδότες, γραφίστες, εικονογράφους, τυπογράφους και βιβλιοδέτες.
25 ΧΡΟΝΙΑ «ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ»
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γιορταστούν τα 25α γενέθλια του «Τριγωνοψαρούλη».
Το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ -ο σύγχρονος κλασικός ήρωας της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας- κλείνει τα 25! Ναι, μίλησε για την ετερότητα και το δικαίωμα του καθενός να είναι ο εαυτός του πριν από είκοσι πέντε χρόνια. Έτσι έγινε φίλος και συμπαραστάτης εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών και γονέων, ταξιδιώτης σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη και συνεργάτης πολλών εκπαιδευτικών.
Επίσης, εικοσιένα χρόνια πριν, κυκλοφόρησε «Ο γάτος με το ψάθινο καπέλο», της Παναγιώτας Σμυρλή από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η συγγραφέας θα μιλήσει με το κοινό για ελπίδες και όνειρα που κυνηγάμε, για τον κόσμο που υπάρχει γύρω μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς περιορισμούς, με μοναδικό γνώμονα την καθαρότητα της ψυχής μας. Θα καταφέρει ο Ρούντι να φτάσει τη χιονάτη γατούλα των ονείρων του;
Ο «Δράκος Μπρούκεφερν» και οι «Ψιλογίγαντες και Κοντονάνοι» μαζί με τη
συγγραφέα τους Θάλεια Τριανταφύλλου θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς και
παραμυθένιους. Με τις εικονογράφους Ευτυχία Στυλιανέα και Χριστίνα Δημητροπούλου, θα δημιουργήσουμε μοναδικά έργα με ήρωες παραμυθιών και θέματα από τα βιβλία που θα αποτελέσουν τις σελίδες ενός ιδιαίτερα πρωτότυπου βιβλίου. Φυσικά από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει το παιχνίδι! Βιβλιοκουίζ, βιβλιοπαιχνίδια, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και θεατρικό παιχνίδι με την Ελένη Βασιλοπούλου και την ομάδα του Juniorsevents.
Μαζί με τα δώρα για τους μικρούς φίλους (αφίσες, αυτοκόλλητα, σελιδοδείκτες) θα
προσφερθούν και υλικά για την κατασκευή καρτών για τη Γιορτή της Μητέρας.
Τις εκδηλώσεις θα συνοδεύσουν μουσικοί από το Ωδείο Paganini με κλασικές μελωδίες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement