Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μπογιάκης: Υγειονομικοί και… λογιστές βγάζουν τη χώρα από τον COVID»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή το νέο «τοπίο» σε επίπεδο ελεγκτικών υπηρεσιών -την έναρξη από μεθαύριο Τρίτη της νέας ενιαίας Εφορίας «Δ.Ο.Υ. Πατρών»- την σταδιακή έξοδο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας από την πανδημία αλλά και το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο του έτους 2022, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για τους καλοκαιρινούς ελέγχους πάταξης της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, η «ΓτΚ» συνομίλησε με τον Αλέξανδρο Μπογιάκη, νέο πρόεδρο της Ένωσης Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Αχαΐας.

Aυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η συγχώνευση των ΔΟΥ Γ’ και Α’ Πατρών μέσα από την οποία προκύπτει μια νέα εφορία Α’ τάξεως…

Πραγματικά θα είναι μια ενιαία Εφορία η οποία θα καλύπτει ολόκληρη την Αχαΐα με εξαίρεση μόνο την Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα καθώς, για δικούς τους λόγους, τοπικοί παράγοντες αντέδρασαν στην συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Αιγίου. Η νέα υπηρεσία θα είναι επικεντρωμένη στους ελέγχους, διαθέτοντας παράλληλα το Δικαστικό και κάποιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές, διεκπεραίωση υποθέσεων με φορολογουμένους που δεν μπορεί να κλείσουν μέσα από τις νέες ψηφιακές πλατφόρμες, ΜyADAE, ΜyDATA κλπ., εφόσον κατά βάση έχει υποβληθεί ένα ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης,  ένα γραφείο που αφορά τα έσοδα και τη διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement