Connect with us

Μαγειρική

Σαλτιμπόκα με μοσχαρίσιες κοτολέτες και φασκόμηλο   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 φύλλα φασκόμηλο, φρέσκα κατά προτίμηση

4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

4 μεγάλες κοτολέτες λεπτού μοσχαρίσιου κρέατος

4 μεγάλες φέτες ζαμπόν Πάρμας

1 μπάλα μοτσαρέλα

1 πρέζα μπούκοβο

1 μικρό πεπόνι αργίτικο ή κανταλούπε

αλάτι, πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση:

Κόβετε το πεπόνι στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Κόβετε και αφαιρείτε τη φλοίδα του πεπονιού σύροντας τη λεπίδα ενός μαχαιριού μεταξύ της φλοίδας και της σάρκας, σε πολύ λεπτές λωρίδες. Ξεπλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε το φασκόμηλο. Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, ροδίζετε τις μοσχαρίσιες κοτολέτες από τη μία πλευρά μόνο για περίπου 3΄. Καρυκεύετε με αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο και αφήνετε στην άκρη. Στην ψημένη πλευρά κάθε κοτολέτας τοποθετείτε μία φέτα ζαμπόν Πάρμας και στη συνέχεια προσθέτετε μερικές φέτες μοτσαρέλα, λωρίδες πεπονιού και λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο. Τυλίγετε τα κοτολετάκια σε κυλίνδρους και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τα στερεώνετε καλά να μην ανοίξουν. Στο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε υψηλή θερμοκρασία, βάζετε τα σαλτιμπόκα σας και τα ψήνετε καλά παντού για 5΄-8΄. Σερβίρετε με μια ανάμεικτη δροσερή σαλάτα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement