Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η αγορά δεν κινήθηκε-Χαμηλός ο τζίρος σε καταστήματα και πολυεθνικές χθες στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Υποτονική ήταν η κίνηση χθες στην αγορά της Πάτρας, με αρκετά εμπορικά καταστήματα να μην ανεβάζουν καν τα ρολά τους.

Χθες, υπήρχε δυνατότητα για προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, καθώς ήταν η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όμως, οι περισσότεροι έμποροι της Πάτρας προτίμησαν να μην ανοίξουν.

Ωστόσο, μεγάλα καταστήματα και πολυεθνικές που βρίσκονται σε εμπορικούς δρόμους της Πάτρας άνοιξαν, με την αγοραστική κίνηση να είναι κατώτερη των προσδοκιών τους.

Μάλιστα, ορισμένοι έμποροι του κέντρου που άνοιξαν αναγκάστηκαν να κλείσουν στις 2 το μεσημέρι, εφόσον το καταναλωτικό ενδιαφέρον ήταν αισθητά περιορισμένο.

Τ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ»

O ειδικός γραμματέας του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Τάσος Νικολακόπουλος υπογράμμισε στην «Γ» πως «πολύ λίγος κόσμος κινήθηκε στο εμπορικό κέντρο και γι αυτό το λόγο αρκετά καταστήματα στις 2 το μεσημέρι κατέβασαν ρολά. Αποδείχθηκε πως η Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν ωφελεί την αγοραστική κίνηση. Γι αυτό ο εμπορικός κόσμος προβάλλει το αίτημα για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και του Μαΐου και του Νοεμβρίου και να παραμείνει ο θεσμός μόνο των τακτικών εκπτώσεων».

Σημείωσε, επίσης, πως «πολλοί συνάδελφοι δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους σκεπτόμενοι το ενεργειακό κόστος αλλά και το κόστος για το προσωπικό, καθώς τα έξοδα δεν βγαίνουν και το άνοιγμα είναι ασύμφορο».

Κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ»

Το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και πρώην πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος ανέφερε στην «Γ» πως «η κατάσταση είναι τραγική στην αγορά και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα δεν άνοιξαν παρά τη δυνατότητα που τους έδινε ο νόμος. Η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη και δικαιώθηκαν όσοι δεν άνοιξαν. Βέβαια, κάποιοι που ευαγγελίζονται πως θα πρέπει να καταργηθεί η Κυριάτικη λειτουργία της αγοράς πλην τριών το χρόνο, τελικά ήταν ανοικτοί».

Ροή ειδήσεων

Advertisement