Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Φακές αραντιστές Αστυπάλαιας           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. φακές

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

1 δαφνόφυλλο

250 γρ. ώριμες τομάτες, τριμμένες

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τα αραντιστά:

100 γρ. αλεύρι

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

100 γρ. ζυμαρικό πεπονάκι ή αστεράκι

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε τις φακές σε μπόλικο νερό να πάρουν μια-δυο βράσεις και τις σουρώνετε. Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις φακές, το κύμινο, το δαφνόφυλλο, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και 500 ml καυτό νερό ή παραπάνω μέχρι να βράσουν. Βάζετε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα πιάτο και βρέχοντας με νερό τα δάχτυλά σας ραντίζετε το αλεύρι, τρίβετε το αλεύρι με τα ακροδάχτυλα και τα μικρά ζυμαράκια που προκύπτουν τα αφήνετε να στεγνώσουν. Προσθέτετε τα αραντιστά ζυμαρικά στις φακές 2΄ προτού αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσετε πεπονάκι, το προσθέτετε 7΄ προτού αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε τις φακές με δυόσμο ψιλοκομμένο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement