Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Φαύστα» του Μποστ

Από τη θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών «Ρωγμή»  από την Παρασκευή 13 Μαΐου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η γνωστή για τις επιτυχημένες της δουλειές, θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών «Ρωγμή», επιστρέφει δυναμικά με τη «Φαύστα» του Μποστ,  στη σκηνή του Θεάτρου Επίκεντρο + σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου.

Η κόρη χάνεται κολυμβούσσα, φαγωμένη από ένα θαλάσσιο τέρας. Εμφανίζεται μετά από δέκα έτη, όταν την ψαρεύει ο πατέρας της.  Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, ο Μποστ ισχυρίζεται ότι το Ριτσάκι, παρατήρησε λεπτομερώς, ως περιηγητής, όλα τα μέρη τα οποία είχε επισκεφτεί το ψάρι, διαμορφώνοντας απόψεις πολιτικές και κοινωνικές. Το κοριτσάκι το τρώνε τέλος οι γάτοι και είναι λογικό, αφού μύριζε ψάρι. Τι θα έκαναν; Στους γάτους αρέσουν τα ψάρια. Άρα δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη από το να κατασπαραχθεί, το ατυχές Ριτσάκι, από ορδές πεινασμένων κεραμιδόγατων. Σαν να μη γράφτηκε το 1962, αλλά αύριο.

Τα πάντα στο έργο του Μποστ, διέπονται από μία φρικτή λογική. Αφού κάτι συνέβη άπαξ, λογικό είναι να ξανασυμβεί.

Η «Φαύστα», έργο βαθύτατα πολιτικό, αν και δίνει την εντύπωση μιας απλής ανώδυνης σάτιρας, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας.

Τι είναι λοιπόν λογικό και τι παράλογο; Θα το ανακαλύψουμε στο θέατρο Επίκεντρο + από την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 9.00 μ.μ. και όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου. Τηλ. κρατήσεων 6934582236.

 

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement