Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Όλα έτοιμα για πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ σε 21 ημέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντι-πληθωριστικός ο νέος ΕΝΦΙΑ, του οποίου τα εκκαθαριστικά φόρου αποκαλύπτονται σήμερα. Παρότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων αυξήθηκε κατά 94 δισεκατομμύρια ευρώ ή σχεδόν 20% σε σχέση με πέρυσι, οι 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες φέτος θα δουν:

– ακόμα μεγαλύτερη μείωση φόρου κατά 380 εκατομμύρια ευρώ (15% σε σχέση με πέρυσι)

– ελάχιστη δόση 10 ευρώ αντί 30 που ίσχυε μέχρι σήμερα (μείωση 67%)
– αλλά και έως 40% μικρότερη υποχρέωση μηνιαίας καταβολής.

Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών ανοίγει το δρόμο για πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ.

Με τα νέα δεδομένα, όπως αποκάλυψε προ δεκαημέρου το newmoney.gr:

– από το 2022 και στο εξής «η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον αυτή εκδοθεί μέχρι τις 15 του μηνός». Στην περίπτωση αυτή δηλαδή φέτος πληρωμή α΄ δόσης προβλέπεται έως 31 Μαΐου.

– Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν εκδοθεί από τις 16 του μηνός και μετά, η πληρωμή της α΄ δόσεως θα γίνεται «μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου (δηλαδή από Ιούνιο και μετά)

– «Η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους». Δηλαδή αν τα εκκαθαριστικά δε βγουν έως 15 Μαΐου, τότε οι 10 δόσεις μειώνονται αυτομάτως σε εννέα.

Επιπλέον ο νέος ΕΝΦΙΑ θα καταβάλλεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement