Connect with us

Ελλάδα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη άνω του 1% με οδηγό τις τράπεζες

Published

on

Προσπάθεια να βγάλει… αντίδραση καταβάλλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επιχειρεί να προσεγγίσει τις 870 μονάδες και να διακόψει το εξαήμερο αρνητικό σερί. Άλλωστε, οι σωρευτικές απώλειες μέσα στον Μάιο ξεπερνούν το 7%. Η σημερινή ανοδική κίνηση βρίσκει στηρίγματα και στο θετικό κλίμα των διεθνών αγορών, οι οποίες ανακάμπτουν από το χαμηλό διμήνου.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 1,10% και διαμορφώνεται στις 868,60 μονάδες, κερδίζοντας σχεδόν 9,5 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας (859,18 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε 10 μονάδες (από 859,49 έως 869,80 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική αγορά, από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, προσπαθεί να ανακόψει το εξαήμερο πτωτικό σερί, το οποίο έχει φέρει τον Γενικό Δείκτη στην επικίνδυνη ζώνη των 850 – 860 μονάδων, δηλαδή κοντά στα χαμηλά έτους του Μαρτίου. Η προσπάθεια αυτή έχει ως βασικό σύμμαχο τις διεθνείς αγορές, οι οποίες -επίσης- επιχειρούν να ανασυνταχθούν και να αντιδράσουν μετά τα διαδοχικά sell off.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement