Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με το βλέμμα στο Συνέδριο-Περιμένουν οδηγίες από τη Χαριλάου Τρικούπη για τη συγκρότηση των κομματικών οργάνων

Δημοσιεύθηκε

στις

«Βήμα- βήμα χτίζουμε, οικοδομούμε τη νέα μας προσπάθεια» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, μαζί με στελέχη, για την παρουσίαση του προγραμματικού πλαισίου του κόμματος.

Το προγραμματικό πλαίσιο θα αναρτηθεί στην ψηφιακή πύλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατόπιν θα εμπλουτιστεί σε σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες. Το πρόγραμμα του Κινήματος στην τελική του μορφή θα επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο.
Πάντως, τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών ερμηνεύονται και ως ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα ηγεσία που φαίνεται και από το σαρωτικό 95% που εξασφάλισε η επιλογή Ανδρουλάκη για την «επιστροφή» του ήλιου και του ΠΑΣΟΚ, δίπλα, στο Κίνημα Αλλαγής, στην «μαρκίζα» της Χαριλάου Τρικούπη.
Η δε άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη σε μια άλλη διαδικασία με κάλπες «πιστοποιείται» και από τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των Συνέδρων και την εκλογή των ηγεσιών των Οργανώσεων στις Νομαρχιακές και τις Τοπικές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ.
Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο Συνέδριο που θα γίνει 20-22 Μαΐου με τη συμμετοχή και 177 αντιπροσώπων από την Αχαΐα.
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΔΗΓΙΩΝ
Την ίδια ώρα εν αναμονή των οδηγιών από τη Χαριλάου Τρικούπη για τη συγκρότηση των νέων κομματικών οργάνων που αναδείχτηκαν από τις εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαΐου. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην Νομαρχιακή Επιτροπή και στο γεγονός ότι οι ισορροπίες για την ανάδειξη νέου Γραμματέα είναι αμφίρροπες, γεγονός που έχει οδηγήσει αρκετά στελέχη να υιοθετούν την πρόταση να τεθεί επικεφαλής της νέας κομματικής οργάνωσης άτομο «ουδέτερο» που θα διασφαλίζει την ενότητα.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Mάρκος Απόστολος, Καραβάτσου Λευκοθέα, Φλωρόπουλος Περικλής, Γεωργόπουλος Δημήτρης, Ευαγγελάτος Αντώνιος, Χριστόπουλος Κωνσταντίνος, Ζαλάβρα Αλεξάνδρα.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Βλαχάκης Ιωάννης, Γκουρζούτας Αθανάσιος, Κομνηνός Δημήτριος, Τσεκούρα Αικατερίνα, Κουνινιώτη Δήμητρα, Γουναρίδης Ιωάννης, Δεπούντης Νικόλαος.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Γιάννης Μαντάς, Αναστασία Στεφανοπούλου, Νίκος Θωμάς.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Μαγκλάρας Ανδρέας, Πλατάνου Καψάλη Χριστίνα, Παγώνης Κωνσταντίνος, Γεωργόπουλος Γεώργιος, Καραθανασοπούλου Παρασκευή.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Ευάγγελος Τησαρχόντος, Ανδρέας Νιφόρας, Παναγιώτα Κουνέλη, Βασιλίνα Νικολοπούλου, και Γιώργος Καραχάλιος.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Μπαραμπάτης, Νικόλαος Βασιλόπουλος, Παρασκευάς Δρακόπουλος, Μαρία Ζαχαροπούλου.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Τριανταφυλλόπουλος Ναπολέων, Γιανναδάκης Αθανάσιος, Σολωμού Αικατερίνη, Κυριακόπουλος Ιωάννης, Μόσχοβος Παναγιώτης, Κλοκίτης Αθανάσιος, Γεώργιος, Αθανασόπουλος Αθανάσιος, Χρηστάκος Χρήστος, Πετρόπουλος Ιωάννης, Φερτάκης Βασίλης, Κούτσης Γιώργος, Γκατζόγιας Άρης, Ταπεινός Ιωάννης, Βόγλη Ευφροσύνη, Λόη Ολυμπία, Βουγιουκαλάκης Μανώλης, Γκόβας Παναγιώτης, Μάρκος Απόστολος, Σκουρλάς Κωνσταντίνος, Μπουγάς Χρήστος, Ζορμπάς Κώστας, Ξυπολιάς Χρήστος, Οικονόμου Χρήστος, Καρβουνιάρης Γιώργος, Κόλλιας Αντώνης, Αθανασόπουλος Αλύπιος, Μπαγιώργος Ανδρέας, Ευαγγελάτος Αντώνιος, Παναγοπούλου- Νικολάου Σταυρούλα, Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, Κοτσάνης Δημήτρης, Φεσσιάν Γεράσιμος, Νταφογιάννης Ιωάννης, Χαραζίδης Γαβριήλ, Χριστόπουλος Μιχάλης, Δημόπουλος Ανδρέας, Σουρής Μιχάλης, Αγγελής Μανώλης, Καλύβας Νικόλαος, Καψή Φωτεινή, Κουρλέσης Παναγιώτης, Μακρής Γιώργος, Παπαλεξάτος Σπύρος, Παπαναγιώτου Γεωργία, Βασιλόπουλος Βασίλης, Κυριαζόπουλος Γρηγόρης, Μοίραλης Παρασκευάς, Ταπεινού Χριστίνα, Δημακόπουλος Ιωάννης, Ζαχαρόπουλος Αποστόλης, Μαρτζάκλης Παναγιώτης, Μόσχος Ανδρέας, Ανδρουτσόπουλος Ευστάθιος, Καμπέρου Παναγιώτα, Καμπιώτης Γιώργος, Κρανιάς Βασίλειος, Κωνσταντάτος Κωνσταντίνος, Σπανός Ιωάννης, Στόκας Ευάγγελος, Φωτεινού Γεωργία, Ακτύπης Διονύσης, Αυγέρος Φώτης, Γκόρος Βαλάντης, Καπρανάς Δημήτρης, Κουνινώτη Δήμητρα, Κουρλέσης Πέτρος, Μουτουσίδου Καλλιόπη, Ντασκάς Καριωτέλλης Στυλιανός, Ντούσιας Ανδρέας, Παπαντωνοπούλου Τασία, Ράπτης Άγγελος, Τσοκανάς Βαγγέλης, Χριστόπουλος Χρήστος, Ωρολογάς Ιωάννης, Γκουρζούτας Αθανάσιος, Ζέλιος Κωνσταντίνος, Μπουλιαρης Αλέξανδρος, Πλακιδας Σπύρος, Στρεμμύδας Παναγιώτης, Φωτόπουλος Νικόλαος, Χασιώτης Ιωάννης, Βλαχάκης Θεόδωρος, Γαβριήλ Μπακόπουλος Πάρης, Κούγια Αναστασία, Δέσπο Ελίζα, Παπαλεξάτου Αντωνία, Σαγιά Θεοδώρα, Αυγέρου Βασιλική, Καραπαππα Ιωάννα, Λάτση Ιλιάνα, Παπατσίρου Έλενα, Τσεκούρα Κατερίνα, Φλώρη Μαρίνα, Θεοδωροπούλου Ελένη, Κανάκη Μαρία, Νίκα Ιωάννα, Νταφογιάννη Αντωνία, Σιγανού Ζαφειρία, Καραβάτσου Λευκοθέα, Κοράκη Άννα, Πεφάνη Νέλλη, Φωτοπούλου Μαρία, Ζαλαβρα Αλεξανδρα, Καγιά Κωνσταντίνα, Μπακρατσά Αικατερίνη, Μπουλινάκη Ελένη, Σκαρναβη Σπυριδούλα, Καλαβριζιώτου Ευθυμία, Καλύβα Ρουμπίνη, Σγαρδελη Μαρία.
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
Γιώργος Μπαραμπάτης, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Άρης Καρβελάς, Αθανάσιος Γεωργόπουλος, Γιώργος Παρασκευόπουλος, Λεωνίδας Γεωργαντόπουλος, Τάκης Παπαγεωργίου, Νικόλαος Βασιλόπουλος, Μαρία Ζαχαροπούλου, Σοφία Χριστοπούλου, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Αντιγόνη Δημακοπούλου.
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Ιωάννης Πετρόπουλος, Άγγελος Καραντζάς, Σπύρος Τραχάνης, Ιωάννης Νικολόπουλος, Ευάγγελος Τησαρχόντος, Γιώργος Ντούλιας, Ανδρέας Νιφόρας, Γιώργος Πολυζώης, Παναγιώτα Κουνέλη, Γιώργος Νιφόρας, Γερασημάκης Παναγόπουλος, Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος, Διονύσης Δούλος, Δήμητρα Νιφόρα, Παναγιώτης Νιφόρας, Λίνα Κουτρουμάνη, Αλέξης Καραβιώτης.
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Μαρινόπουλος Παναγιώτης, Πλατάνου Καψάλη Χριστίνα, Γκίκας Γεώργιος, Δημητρακόπουλος Παναγιώτης, Καραμάνος Αριστείδης, Φιλιππόπουλος Βασίλης, Παλαιολογόπουλος Γεώργιος, Γεωργόπουλος Παναγιώτης, Καρέλης Βασίλης Σπυρόπουλος Παναγιώτης, Θανασούλιας Κωνσταντίνος, Καραθανασοπούλου Παρασκευή, Βλάχος Απόστολος, Παγώνης Κωνσταντίνος, Μαγκλάρας Ανδρέας, Χαντζής Κωνσταντίνος Χριστοδούλου Αντιγόνη, Παμπούκη Ανθή, Γιάχος Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Παναγιώτης του Σπυρίδωνος, Σταματοπούλου Γεωργία, Παπαγεωργίου Δήμητρα, Ευαγγελίου Ευάγγελος, Ανέστης Σπύρος και Αθήτσος Νικόλαος.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Θεόδωρος Νασιώτης, Μαρία Κατσικοπούλου, Ηλίας Παπαζαφειρόπουλος, Ιωάννης Μαντάς, Αναστασία Στεφανοπούλου, Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος και Νικόλαος Θωμάς.

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ πώς είναι τα φρεάτια!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος όταν βρέχει γίνεται κωπηλατοδρόμιο και αυτό το έχουν διαπιστώσει αρκετοί Πατρινοί. Δεν ξέρουμε που οφείλεται αυτό, όπως, και αν έχει να κάνει με κάποιο τεχνικό λάθος στην κατασκευή του.

Όμως από τη στιγμή που γίνεται κάτι τέτοιο το να υπάρχουν βουλωμένα φρεάτια κατά μήκος του, σίγουρα αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα τα φρεάτια σε διάφορα σημεία του ποδηλατόδρομου είτε είναι γεμάτα από χώματα, είτε από πέτρες. Οπότε αν δεν καθαριστούν στην επόμενη βροχή αντί για τα ποδήλατα βλέπουμε να παίρνουμε τις βάρκες.

(Οι φωτογραφίες είναι της Λαμπρινής Κεμπέ).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος εποχής για εταιρεία που αναπτύχθηκε στην Κάτω Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος εποχής για τη Frigoglass

 Εικοσιεπτά χρόνια μετά την ίδρυσή της από τις οικογένειες Δαυίδ-Λεβέντη, σήμερα αναμένεται, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία (απαιτούνται τα 2/3 των εκπροσωπουμένων στη γενική συνέλευση ψήφων), να σφραγιστεί η συναινετική αναδιάρθρωση και η αλλαγή ιδιοκτησίας στη Frigoglass. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να επικυρώσει τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, έπειτα από την αδυναμία της εταιρείας να καταβάλει οφειλόμενο κεφάλαιο και τόκους από τα ομόλογα που είχε εκδώσει. Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί με αντάλλαγμα τη διαγραφή δανείων 110 εκατ. ευρώ (περίπου το 42% του ανεξόφλητου ποσού), οι ομολογιούχοι θα κατέχουν το 85% και η σημερινή Frigoglass (στην οποία η Truad Verwaltungs συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη κατέχει το 48,42% ) το 15%. Η νέα εταιρεία θα αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Frigoglass και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ενώ σε αυτή θα μεταφερθούν οι συμβάσεις με εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές κ.ά. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση να πουληθεί το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα που είχε κλείσει το 2019 και το τίμημα να εισπραχθεί από τους ομολογιούχους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψε ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας για την προβολή της Ναυπακτίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 15 δημοσιογράφους των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών Μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ντίνος Τσουκαλάς, στο πλαίσιο των δράσεων προβολής και εξωστρέφειας της περιοχής που πραγματοποιεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ναυπακτίας με την υποστήριξη της Αιτωλικής Αναπτυξιακής.

Η συνάντηση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με τους δημοσιογράφους να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την ιστορία και τη φύση της περιοχής, όσο και για τις εναλλακτικές δραστηριότητες και την τοπική γαστρονομία.  Άλλωστε, ο ‘value for money’ προορισμός που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της ηπειρωτικής χώρας, με την εύκολη πρόσβαση μέσω των Οδών Εγνατίας και Ιόνιας βρίσκεται πλέον πιο κοντά και τους επισκέπτες της Βορείου Ελλάδας.

Με αφορμή τη συνάντηση εργασίας, ο κ. Γκίζας υπογράμμισε τα εξής: «Συνεχίζουμε ως Δήμος Ναυπακτίας τις στοχευμένες δράσεις προώθησης και προβολής του τόπου μας.  Η συνάντησή μας με τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης εντάσσεται στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 3,5 χρόνια και έχει ως επιστέγασμα την επέκταση της τουριστικής σεζόν και φυσικά τις υψηλές επιδόσεις που καταγράφουμε σε επίπεδο επισκεψιμότητας.

Η Ναυπακτία πλέον συγκαταλέγεται επάξια στους κορυφαίους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται σαφώς και πρωτίστως στην εξωστρέφεια που επιδεικνύουμε και στη συστηματική προβολή, αλλά και στις υποδομές που είτε ανακαινίζουμε είτε δημιουργούμε νέες, στην ιστορία, στον πολιτισμό μας, στην τοπική γαστρονομία, στο φυσικό περιβάλλον, στις πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος στον τόπο μας, όπως οι εναλλακτικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα η αναρρίχηση, η πεζοπορία, η ποδηλασία βουνού, το kite surf, το rafting, το canoe kayak, το rappel, η ιππασία και πολλές ακόμη, στις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και value for money  που προσφέρουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και της εστίασης.

Πρόκειται επομένως για πολυπαραγοντική και συλλογική προσπάθεια, κάτι που μας ικανοποιεί όλους και μας καθιστά ακόμη πιο αισιόδοξους για τη συνέχεια».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα