Connect with us

Εκκλησιαστικά

Λαμπρή πανήγυρη-Παρουσία αρχών και πλήθους πιστών στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στα Σπάτα Αχαΐας

Published

on

Με θρησκευτική λαμπρότητα, παρουσία αρχών, σωμάτων ασφαλείας, φορέων αλλά και πλήθους πιστών, γιόρτασε χθες η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σπάτα στη Δυτική Αχαΐα.

Χθες το πρωί, εορτή της μετακομιδής του αγίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας, τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στο ιστορικό Μοναστήρι παρουσία αρχών και φορέων από την Αχαΐα και την Ηλεία.
Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, o βοηθός περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, οι δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και Ανδραβίδας Κυλλήνης Ιωάννης Λέντζας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας Έλενα Κονιδάρη, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός δ/ντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, ο συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Θεόδωρος Τσάτσαρης, κ.ά.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Στην Πάτρα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου όπου τελέστηκε αρχιερατική Θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος.
Γιόρτασε, επίσης, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Λεύκα Πατρών και χθες το απόγευμα τελέστηκε παράκληση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών και λιτάνευση της ιεράς εικόνας παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων και των κατοίκων της συνοικίας που έχουν προστάτη τον Άγιο.
Ο Μητροπολίτης προχθές τέλεσε μέγα αρχιερατικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Μπάλα Πατρών και χθες το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία ενώ το απόγευμα στον εσπερινός και την παράκληση χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement