Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαϊας για την μη συγκρότηση του ΔΣ της Ά ΕΛΜΕ Αχαϊας

Δημοσιεύθηκε

στις

     Συνάδελφοι σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι στην τρίτη προσπάθεια για τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκλέχτηκε Πρόεδρος από τη ΔΑΚΕ, σύμφωνα με το καταστατικό, άρθρο 12 παρ.2, (με τις ψήφους της ΔΑΚΕ).

     Στις 09/05/2022 έγινε για 6η φορά προσπάθεια να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, δηλ. να στελεχωθεί και η θέση του Γενικού Γραμματέα, του Αντιπροέδρου, του Οργανωτικού Γραμματέα και του Ταμία. 

     Δυστυχώς κανένας από τους συναδέλφους που εκλέχτηκε με το Μέτωπο Αντίστασης, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ δε δέχτηκε να αναλάβει καμία από τις παραπάνω θέσεις.

Τους καλούμε να σεβαστούν την ψήφο των συναδέλφων.

     Είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν, δεν τους ψήφισαν για να αλληλοκαρφώνονται εσαεί, αλλά για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε ως εκπαιδευτικοί.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και χρειάζεται να  αντιμετωπιστούν άμεσα.

     Η ΟΛΜΕ έχει ήδη προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο επερχόμενο Συνδικαλιστικό Συνέδριο που θα γίνει αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.

     Συνάδελφοι χωρίς τη συγκρότηση Δ.Σ. δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές για το Συνδικαλιστικό Συνέδριο, με συνέπειες καταστροφικές, διότι η ΕΛΜΕ μας αφενός δεν θα  συμμετέχει στο Συνέδριο, αφετέρου για τα δυο επόμενα χρόνια δεν θα έχει δικαίωμα στη λήψη των αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις των προέδρων ΕΛΜΕ της χώρας και θα μετατραπεί σε απλό   παρατηρητή!!! 

    Ουσιαστικά το σωματείο μας θα απέχει από όλους τους αγώνες, κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του κλάδου μας. 

    Όσον αφορά τη ΔΑΚΕ, δηλώνουμε ότι οι εκπρόσωποί μας στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ θα αγωνιστούν έστω και μόνοι τους όπως πάντα για την ενότητα και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και τη στήριξη των δίκαιων συμφερόντων τους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement