Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εις μνήμην Γερασίμου Θεοφιλάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Αγαπημένε μας

ξάδελφε Μάκη

(Όπως συνηθίζαμε να σε λέμε)

Με μεγάλη μας λύπη, πριν από έναν χρόνο, πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο σου. Μας συγκλόνισε το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε συγγενείς και φίλοι και να σου απευθύνουμε τον τελευταίο χαιρετισμό μας.

Η απουσία μας όμως θα σε κρατήσει στην μνήμη μας, ζωντανό και δραστήριο όπως ήσουν πάντα.

Ήσουν ένας υπέροχος ξεχωριστός άνθρωπος, γεμάτος γαλήνη, ηρεμία και απέραντη καλωσύνη προς τον πλησίον σου. Βοηθούσες σιωπηλά, όποιον νόμιζες εσύ ότι είχε ανάγκη χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Υπήρξες ένας εξαίρετος σύζυγος, ένας θαυμάσιος πατέρας, ένας λατρεμένος παππούς και ένας έμπιστος, ειλικρινής και πολύτιμος φίλος. Αγωνίστηκες στη ζωή τίμια, ευσυνείδητα και χριστιανικά και όταν γνώρισες την αγαπημένη σου σύντροφο Χαρά, συνεχίσατε μαζί την καλή πορεία και δημιουργήσατε μια οικογένεια με στέρεες ηθικές, χριστιανικές και παραδοσιακές αξίες. Στη πορεία της διδασκαλικής σου θητείας, ήσουν υπόδειγμα άξιου διδασκάλου με πίστη, αφοσίωση, προσήλωση στο καθήκον και τις υποχρεώσεις. Σε είχα δάσκαλο στα πρώτα βήματα της μαθητικής μου ζωής, και σε θυμώμαστε όπως όλοι οι μαθητές σου, αυστηρό με μια κρυστάλλινη, επιβλητική φωνή και απαιτητικό στη μάθηση και την ηθική.

Πάντα σε χαρακτήριζε η δικαιωσύνη, το ήθος και η αξιοπρέπεια. Σε ευχαριστούμε γιατί όταν χρειαστήκαμε ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας στον τομέα της εργασίας, ήσουν ο πρώτος που μας βρήκε δουλειά. Οι μέρες σου στη ζωή επηρέασαν πολλούς και είναι βέβαιο ότι εκτός της οικογένεια σου θα μείνεις για πάντα χαραγμένος στις μνήμες και στις καρδιές όσων είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν, να συνεργαστούν και να συμπορευτούν μαζί σου.

Αγαπημένε μας

Πατέρα, παππού, αδελφέ, θείε, φίλε και ξάδελφε Μάκη

Μας λείπεις!!!

Αλλά θα σε θυμώμαστε παντοτινά.

Καλή αντάμωση με την αγαπημένη σου Χαρά. Και προσευχόμαστε και ευχόμαστε ο Καλός Θεός μας να σε αγκαλιάσει και να σε αναπαύσει. Και όπως λέει ο ποιητής:

«Δεν πέθανες

Αδιάφορο οι μνήμες κι αν περνάνε

Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε

όταν τους λησμονάνε».

Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες σου.

Με σεβασμό και αγάπη

Ιωάννα Παπαδοπούλου

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement