Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έσπασαν» τα ισόβια…- Αναβίωσε μετά από 11 χρόνια το έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Δυτική Ελλάδα

Το ΜΟΕ Πάτρας αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον μητροκτόνο της Ηλείας και καταδίκασε σε 18ετή κάθειρξη

 

 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η καλή συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του στη φυλακή παρά την αποτρόπαια πράξη του να σκοτώσει την γυναίκα που τον έφερε στη ζωή, ήταν το ελαφρυντικό που ομόφωνα αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και έτσι «έσπασαν» τα ισόβια για τον μητροκτόνο της Ηλείας.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την μικρή κοινωνία του Κατακόλου, τον Οκτώβρη του 2011, αναβίωσε χθες, σε δεύτερο βαθμό, στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας.

Στο εδώλιο κάθισε ένας άνδρας, ο οποίος σε ηλικία 35 ετών, σκότωσε την 56χρονη μάνα του και αποπειράθηκε να σκοτώσει την ηλικιωμένη θεία της, την οποία φρόντιζε μέσα στο σπίτι τους.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ Αιγίου σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία από δόλο σε βάρος της μητέρας του και σε 12ετή κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της ηλικιωμένης θείας της.

Χθες στον δεύτερο βαθμό, συνεκδικάστηκαν και οι δύο υποθέσεις με τον κατηγορούμενο να προβάλλει ισχυρισμούς και να αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του και να ζητά τρία ελαφρυντικά, του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (5-2) για την ανθρωποκτονία με δόλο και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ομόφωνα έκανε δεκτό το τρίτο ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα να του επιβληθεί συνολική ποινή 18ετών καθείρξεως. Πλέον μόλις ο κατηγορούμενος μόλις εκτίσει τα 4/5 της ποινής του θα εξέλθει από τη φυλακή.

«ΤΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σε βαρύ κλίμα καθώς πολιτική ενάγουσα ήταν η ίδια η αδελφή του κατηγορούμενου, η οποία περιέγραψε το σκηνικό του τρόμου που εκτυλίχθηκε στο σπίτι της, με θύμα την μητέρα της.

Όλα ξεκίνησαν μετά από τον διαπληκτισμό που είχε ο κατηγορούμενος με την 56χρονη μητέρα του, σχετικά με τη φροντίδα της ηλικιωμένης θείας της, που έμενε μαζί τους και ο ίδιος ζητούσε να την βάλουν σε ίδρυμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ο διαπληκτισμός ξεκίνησε από το δωμάτιο που βρισκόταν η ηλικιωμένη γυναίκα και συνεχίστηκε στο διάδρομο του σπιτιού, όπου ο 35χρονος τότε τοξικομανής πήρε το δίκαννο και πυροβόλησε τη μητέρα του στο πρόσωπο.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε νεκρή στο πάτωμα. Η ηλικιωμένη θεία της, ακούγοντας τον πυροβολισμό σηκώθηκε, να δει τι συμβαίνει και κάλεσε σε βοήθεια την αδελφή του δράστη. Ο 35χρονος μετά την πράξη του αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά το όπλο δεν είχε φυσίγγι. Μετά, βρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, έκρυψε σε αυλάκι το όπλο, επέστρεψε στο σπίτι του και “ταμπουρώθηκε”, ενώ ακολούθησε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση για να αφοπλιστεί και να συλληφθεί.

Από την ιατροδικαστική εξέταση η γυναίκα πυροβολήθηκε από πολύ μικρή απόσταση, στο λαιμό και στο πρόσωπο.

Εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, η δικηγόρος Πύργου Κλεονίκη Γκουβίτσα ανέφερε πως «είναι βέβαιο ότι αφού σκότωσε τη μητέρα του στράφηκε προς την ηλικιωμένη, την έπιασε σφικτά από τον λαιμό και σταμάτησε την πράξη του από άλλα αίτια, εξαιτίας την παρουσία τρίτων στο σημείο».

«ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ»

Σε ατύχημα απέδωσε ο κατηγορούμενος στην απολογία του τον πυροβολισμό της μητέρας του ενώ αρνήθηκε πως αποπειράθηκε να σκοτώσει την ηλικιωμένη θεία της.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Θεσσαλονίκης Ευστράτιος Ταγαράκης επέμεινε στον ισχυρισμό πως το χτύπημα ήταν από απόσταση και όχι εξ επαφής, ενώ τόνισε «δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την μητέρα του, παρεμποδίστηκε και τότε πυροβόλησε…».

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement