Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Προσωπικός γιατρός: Πώς θα αποζημιώνεται

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκεκριμενοποιείται το πλαίσιο του προσωπικού γιατρού, το οποίο ψηφίστηκε και αφορά την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μεταξύ άλλων προβλέπει την καθιέρωση του «προσωπικού γιατρού» για όλους τους πολίτες.

Το επόμενο εξάμηνο, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές του ενήλικου πληθυσμού, ενώ θα ακολουθήσουν οι ανήλικοι και μέχρι το 2023 εκτιμάται ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται πλήρως.
Όσον αφορά τον προσωπικό γιατρό, το νομοσχέδιο αναφέρει πως αυτός θα είναι γιατρός Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας και θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την είσοδό στο ΕΣΥ.
Με πιο απλά λόγια ένας πολίτης προκειμένου να κάνει εξετάσεις, θεραπείες αλλά και προγραμματισμένες νοσηλείες και χειρουργεία σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας, θα πρέπει να έχει λάβει το παραπεμπτικό από τον γιατρό του.
Η παροχή των υπηρεσιών του προσωπικού ιατρού θα είναι δωρεάν για τους εγγεγραμμένους πολίτες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει περιορισμός των δωρεάν επισκέψεων.
Εφόσον δηλαδή κάποιος υπερβεί αυτόν το αριθμό, τότε θα καλείται να καταβάλει αντίτιμο, το οποίο δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 60.000 ΕΥΡΩ
Με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για πληρωμή κατά ασθενή από 20-40 ευρώ για κάποιον ιατρό που θα εξαντλήσει το όριο των 2.000 ασθενών, οι αμοιβές θα κυμαίνονται μίνιμουμ 40.000 μεσοσταθμικά 60.000 το χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί υπό όρους, ενώ οι ιατροί του δημοσίου θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 το έτος.
Σημειώνεται τέλος πως το ύψος, ο τρόπος υπολογισμού, καθώς και η διαδικασία και ο φορέας καταβολής της αποζημίωσης των προσωπικών γιατρών, οικονομικά κίνητρα για τη συμμετοχή τους, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Περισσότερα

Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: «Πλοκάμια» ζέστης φτάνουν στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με καλό καιρό θα ξεκινήσει το Σάββατο στην Ελλάδα, με κάποια αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε κατακερματισμένη συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετό ήλιο.

Από το μεσημέρι και μετά ίσως έχουμε κάποιες μπόρες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα και στην υπόλοιπη Ελλάδα αρκετό ήλιο.

Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά σχεδόν παντού και ενδείξεις για μπόρες στην Κάρπαθο και την ανατολική Κρήτη.

Στην Αττική το Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς, ενώ στα βόρεια προάστια θα έχουμε 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια και καλό καιρό με την θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Την Κυριακή στην Κρήτη και στην Κάρπαθο θα έχουμε συννεφιές και προς το μεσημέρι θα βγουν κάποια σύννεφα και στη βόρεια Ελλάδα και ίσως βρέξει σε Δράμα, Σέρρες και την ορεινή Θεσσαλία.

Τη Δευτέρα θα έχουμε καλό καιρό, αλλά και ένα ρεύμα αστάθειας που θα κινηθεί προς την περιοχή μας. Συγκεκριμένα στη δυτική Μακεδονία, υπάρχει περίπτωση για ένα πέρασμα με βροχές.

Την Τρίτη ίσως έχουμε τοπικά φαινόμενα στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, την Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και την Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία πάντως θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά. Την Κυριακή στα ηπειρωτικά θα έχουμε 30 και 31 βαθμούς τη Δευτέρα στους 31-31 και την Τρίτη θα ανέβει λίγο περισσότερο με τοπικές θερμοκρασίες ακόμη και 33 βαθμούς. Την δε Τετάρτη θα δούμε και 34 βαθμούς.

Περισσότερα

Ελλάδα

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Δείτετην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρακολουθήστε ζωντανά την εναρκτήρια ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Περισσότερα

Ελλάδα

Πίστωση 3.962.165,22 ευρώ σε 884 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 3.962.165,22 ευρώ, σε 884 ιδιοκτήτες ακινήτων (μοναδιαίους Α.Φ.Μ.) προχωρά σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Τα ποσά αφορούν μειωμένα μισθώματα της περιόδου Νοεμβρίου 2020 – Ιουλίου 2021.

Αναλυτικά:

Ειδικότερα, πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

787 ιδιοκτητών ακινήτων (φυσικών προσώπων) ποσό συνολικού ύψους 2.160.479,44 ευρώ.

97 ιδιοκτητών ακινήτων (νομικών προσώπων) ποσό συνολικού ύψους 1.801.685,78 ευρώ.

Συμψηφισμοί

Για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους 824,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα