Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023
Connect with us

Μαγειρική

Κοχύλες γεμιστές με κοτόπουλο και σπανάκι         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

180 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

150 γρ. άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

50 ml λευκό ξηρό κρασί

300 γρ. σπανάκι

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

400 γρ. τοματάκι ψιλοκομμένο, κονσέρβα

250 γρ. χαλούμι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

½ πιπερίτσα τσίλι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνετε τον πελτέ και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το θυμάρι, την τομάτα κονκασέ και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 15′. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το χαλούμι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε στη βάση ορθογώνιου πιρέξ 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα κοτόπουλου. Γεμίζετε ένα-ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού και με το μείγμα του κοτόπουλου. Τοποθετείτε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρέξ. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 30΄ ή μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά.

 

Μαγειρική

Αγκινάρες με κουκιά        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μέτριες αγκινάρες

1/2 κιλό φρέσκα κουκιά με τους λοβούς, αν είναι φρέσκοι και τρυφεροί

1 φλιτζ. τσαγιού λάδι

2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος

Xυμός 2 μέτριων λεμονιών

Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα αν είναι μεγάλες ή τις αφήνετε ολόκληρες, πάντως τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε τα κουκιά. Τα ρίχνετε σε καυτό λάδι για 7 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτετε τις αγκινάρες. Είναι η σειρά του ψιλοκομμένου άνηθου, του αλατοπίπερου και αφού βάλετε το χυμό λεμονιού και λίγο νερό, τα αφήνετε να βράσουν για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μπορείτε να «παχύνετε» τη σάλτσα με λίγο νισεστέ (διαλύετε 1 κοφτό κουτ. γλυκού νισεστέ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα).

Περισσότερα

Μαγειρική

Νηστίσιμος μπακλαβάς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 12 κομμάτια)

500γρ. χωριάτικο φύλλο

ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση

2 φλιτζάνια φουντούκια χοντροαλεσμένα

2 φλιτζάνια καρύδια χοντροαλεσμένα

1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα

½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)

¾ φλιτζανιού σουσάμι καβουρδισμένο

100γρ. παπαρουνόσπορο

2 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

1 φλιτζάνι μέλι

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη (450γρ.)

1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι μέλι

¼ φλιτζανιού πετιμέζι

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Tips

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης σε μπολ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC. Με ένα πινέλο αλείφετε με λάδι ένα ταψί και απλώνετε μέσα το πρώτο φύλλο και απλώνετε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω. Λαδώνετε και απλώνετε από πάνω τη μισή γέμιση. Τη σκεπάζετε με ένα φύλλο, λαδώνετε και απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι και χαράζετε το γλυκό σε κομμάτια. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με σουσάμι. Ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Αφήνετε να κρυώσει. Βράζετε το νερό με το πετιμέζι και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτετε το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύετε, να διαλυθεί το μέλι στο σιρόπι. Περιχύνετε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι και περιμένετε να απορροφηθεί εντελώς. Κόβετε τον μπακλαβά στις χαρακιές και σερβίρετε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτόπουλο με σάλτσα blue cheese    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.200 γρ. ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στη μέση

Για τη μαρινάδα

4 κουτ. σούπας μηλόξιδο

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 κουτ. σούπας ανθό αλατιού

1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

λίγο μαύρο πιπέρι

50 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα blue cheese

75 γρ. τυρί blue cheese

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. μαγιονέζα

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 λεμόνι, τον χυμό

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια αλείφετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σας. Το βάζετε σε ένα ταψί, το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνετε το κοτόπουλο για 1-1½ ώρα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενές. Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες και το σχοινόπρασο και τα ρίχνετε πάνω από τη σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο αμέσως με την σάλτσα blue cheese στο πλάι.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα