Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Πίτσα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και σπανάκι           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μανιτάρια πορτομπέλο

300 γρ. ζύμη για πίτσα

λίγο βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

200 γρ. φύλλα σπανάκι baby

100 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. καρδιές αγκινάρας, από βαζάκι, συντηρημένες σε ελαιόλαδο, κομμένες σε φέτες  και λίγο από το λάδι τους

1 μπάλα μοτσαρέλα λευκή, σε φέτες

Αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες. Λιώνετε έναν κύβο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄ μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να καεί. Προσθέτετε  το σπανάκι και το σοτάρετε για λίγο μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύετε μέσα το τυρί κρέμα και αλατίζετε πολύ καλά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα. Ανοίγετε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε μεγάλο δίσκο και τη βάζετε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί. Μοιράζετε από πάνω το μείγμα τυριού – σπανακιού, τις αγκινάρες και τη μοτσαρέλα. Ψήνετε την πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι να ροδίσει η βάση και να φουσκώσει. Ξεφουρνίζετε, ραντίζετε με λίγο λάδι που κρατήσατε από το βαζάκι με τις αγκινάρες και σερβίρετε αμέσως.

Μαγειρική

   Κριθαρότο με φιλέτο σφυρίδας

Δημοσιεύθηκε

στις

  

Υλικά (για 4 άτομα)

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

500 γρ. κριθαράκι

100 ml κρασί λευκό, ξηρό

160 γρ. ολόκληρα τοματάκια κονσέρβα, ψιλοκομμένα

1 φύλλο δάφνης

200 γρ. λουκάνικο τσορίθο, σε φέτες

100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

500 γρ. περίπου φέτες σφυρίδας, κομμένες σε μέτρια κομμάτια, χωρίς το κόκαλο

200 ml ζωμό λαχανικών

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄, ίσα να ροδίσουν. Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1΄-2΄. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε και προσθέτετε τα τοματάκια και τη δάφνη και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά και να πάρουν χρώμα και γεύση. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενό της σε ένα ταψί. Ρίχνετε τις λιαστές τομάτες και το τσορίθο σε μικρές ροδέλες. Προσθέτετε τον ζωμό και βάζετε το ταψί στον φούρνο. Κατά διαστήματα ελέγχετε και, αν δείτε ότι το κριθαράκι έχει στεγνώσει, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Στα 10΄ ψησίματος προσθέτετε το ψάρι και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10΄ ή μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει. Όταν βγει από τον φούρνο, το κριθαράκι πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό, γιατί θα συνεχίσει να απορροφά το ζουμί από το ταψί.

Περισσότερα

Μαγειρική

Πιλάφι με σπαράγγια       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

2 κρεµµυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες

300 γρ. ρύζι basmati

1 µεγάλη πρέζα σαφράν σε σκόνη διαλυμένη σε 500 ml βραστό νερό

1 µατσάκι σπαράγγια

½ µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο

½ µατσάκι κόλιανδρο, ψιλοκοµµένο

60 γρ. ωµά αµύγδαλα χωρίς φλούδα, ελαφρώς καβουρδισµένα

Εκτέλεση:

Σε µεγάλο αντικολλητικό πλακερό, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς τα φρέσκα κρεµµυδάκια µέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε στο νερό το σαφράν, λίγο αλάτι και πιπέρι, κλείνετε τo πλακερό µε το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαµηλή θερµοκρασία για 10΄-15΄ µέχρι να πιει όλο το νερό. Μόλις βράσει αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε µε µια καθαρή πετσέτα και κλείνετε µε καπάκι. Αφού καθαρίσετε τα σπαράγγια, τα ψιλοκόβετε σε κοµµάτια του 1 εκ. (κρατάτε τα µαλακά µέρη του σπαραγγιού). Σε µικρή κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που κοχλάζει τα βράζετε για 4΄-5΄ να µαλακώσουν. Οταν το ρύζι βράσει, προσθέτετε στο πλακερό τα σπαράγγια, άνηθο και κόλιανδρο και ανακατεύετε. Ελέγχετε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε ανάλογα. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο γαρνίροντας µε τα καβουρδισµένα αµύγδαλα.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Κουνουπίδι στον φούρνο με τυριά και λιαστή τομάτα      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκίτσες

100 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 κουτ. σούπας πολτό λιαστής τομάτας

2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

40 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο

40 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

40 γρ. τυρί φορμαέλα, τριμμένη

40 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε 1 λίτρο νερό βράζετε το κουνουπίδι με μπόλικο αλάτι για 7-8΄. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος (να σιγοβράσει) μαζί με το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τον πολτό λιαστής τομάτας, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο, το σουρώνετε με σουρωτήρι και το μεταφέρετε στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε με προσοχή για να μη λιώσει το κουνουπίδι και το αφήνετε για περίπου 10΄ σε πολύ σιγανή φωτιά. Αδειάζετε όλο το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά και ψήνετε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα