Connect with us

Μαγειρική

Πίτσα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και σπανάκι           

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μανιτάρια πορτομπέλο

300 γρ. ζύμη για πίτσα

λίγο βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

200 γρ. φύλλα σπανάκι baby

100 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. καρδιές αγκινάρας, από βαζάκι, συντηρημένες σε ελαιόλαδο, κομμένες σε φέτες  και λίγο από το λάδι τους

1 μπάλα μοτσαρέλα λευκή, σε φέτες

Αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες. Λιώνετε έναν κύβο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄ μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να καεί. Προσθέτετε  το σπανάκι και το σοτάρετε για λίγο μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύετε μέσα το τυρί κρέμα και αλατίζετε πολύ καλά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα. Ανοίγετε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε μεγάλο δίσκο και τη βάζετε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί. Μοιράζετε από πάνω το μείγμα τυριού – σπανακιού, τις αγκινάρες και τη μοτσαρέλα. Ψήνετε την πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι να ροδίσει η βάση και να φουσκώσει. Ξεφουρνίζετε, ραντίζετε με λίγο λάδι που κρατήσατε από το βαζάκι με τις αγκινάρες και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement