Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τόπος προοπτικών αλλά και… απαιτήσεων

Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για το Χιονοδρομικό, οι δεσμεύσεις της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη για τον τουρισμό στα ορεινά και το διάβημα του Δήμου για το δρόμο Πούντα – Καλάβρυτα

Published

on

 

 

Σημαντικές δεσμεύσεις, τόνωσης της επισκεψιμότητας στους ορεινούς – χειμερινούς προορισμούς αλλά και ουσιαστικής ενίσχυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού προχθές Τετάρτη από την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη η οποία απεύθυνε εξ αποστάσεως και μέσω τηλεδιάσκεψης, χαιρετισμό στην Ημερίδα για καινοτόμες λύσεις στον Τουρισμό η οποία διεξήχθη στα Καλάβρυτα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Πέτρινο).

Η κ. Ζαχαράκη ήταν εκ των βασικών προσκεκλημένων στην Ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό μέσα από τις δράσεις του έργου InnoXenia PLUS» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.) του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ.

«Για πρώτη φορά φέτος η κυβέρνηση ετοίμασε και έτρεξε ειδική καμπάνια προώθησης του χειμερινού τουρισμού» σχολίασε η κ. Ζαχαράκη, επισημαίνοντας μάλιστα πως ενώ το σχετικό σποτ «Greece does have a winter» βραβεύθηκε ως ένα από τα καλύτερα βίντεο τουριστικής προβολής μιας χώρας, παγκόσμια.

«Η προβολή δεν μπορεί να έχει αξία χωρίς τουριστικές υποδομές βέβαια» σχολίασε η Υφυπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι πρόσφατα έκλεισε μια «πολύ καλή χειμερινή περίοδος» για όλους τους ορεινούς προορισμούς της χώρας.

Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης έχει προσωπικό ενδιαφέρον στα Καλάβρυτα, και για το έργο αναβάθμισης του Χιονοδρομικού για το οποίο όπως τόνισε, «αναμένουνε σύντομα καλά νέα και πρόοδο με η ιδιωτικών εταιριών».

Όπως ανάφερε η Υφυπουργός Τουρισμού, η κυβέρνηση έχει ήδη ολοκληρώσει την αξιολόγηση, με την εξαγωγή μιας σειράς συμπερασμάτων, για τις τάσεις του τουρισμού κατά την περίοδο της πανδημίας και έχει ήδη ιεραρχήσει τους άξονες ενός σχεδίου στήριξης μιας σειράς εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σχεδιάζεται, όπως εξήγησε,

@ αύξηση επενδύσεων σε ειδικές μορφές τουρισμού, κατά την επόμενη τριετία, με έμφαση τον ορεινό τουρισμό, χιονοδρομικά, ανάδειξη ορεινών καταφυγίων και πεζοπορίας, τις ιαματικές πηγές καθώς και ενίσχυση στις καταδυτικές υποδομές,

@ έναρξη προγράμματος αναβάθμισης δεξιοτήτων εποχιακά εργαζομένων με τριμηνιαία, εξ αποστάσεως, επιδοτούμενα σεμινάρια και

@ πρόγραμμα ενίσχυσης της Καινοτομίας στον Τουρισμό.

Η Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι μέσα στο επόμενο 15ημερο θα βρει στα Καλάβρυτα για να έχει και δια ζώσης συνεργασία με δήμο και επιχειρήσεις.

«Ο χειμερινός τουρισμός έχει πρωτεύουσα και λέγεται Καλάβρυτα. Τα Καλάβρυτα όμως προσφέρονται 12 μήνες για διακοπές με ξεχωριστές ομορφιές και με ξεχωριστές εμπειρίες κάθε φορά» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης. Επισημαίνοντας ότι τοπικοί φορείς, Περιφέρεια και επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν έμφαση σε ενέργειες ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού.

Η αναφορά της Υφυπουργού σε ζητήματα που αφορούν Τουρισμό και Υποδομές έδωσε η λαβή στο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ.  Παπαδόπουλο να κάνει το δικό του διάβημα για το έργο Πούντα – Καλάβρυτα καθώς, όπως είναι γνωστό, έχει συγκροτηθεί και διαπαραταξιακή, σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την άμεση επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υποδομών και Τουρισμού αλλά και τον Πρωθυπουργό.

«Πρέπει να γίνει κάτι με το δρόμο Πούντα – Καλάβρυτα, μόνο μέσα από μια ολοκληρωμένη παρέμβαση κατά μήκος των 32 χλμ. που συνδέουν την Ολυμπία οδό με τα Καλάβρυτα, θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχόμαστε, με ασφάλεια, 12 μήνες το χρόνο, τους χιλιάδες επισκέπτες μας, τα εκατοντάδες οχήματα και τα δεκάδες τουριστικά λεωφορεία με μαθητές που έρχονται καθημερινά στην πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος και κατέληξε: «Ο δρόμος είναι επικίνδυνος, δίνονται σε ετήσια σχεδόν βάση κάποια εκατομμύρια ευρώ για να γίνει δρόμος αλλά δεν γίνεται… Αυτά τα χρήματα, αν τα συγκεντρώσουμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση θα έχουμε ένα ασφαλές και ικανοποιητικό δίκτυο, μια βασική υποδομή. Καλαβρυτινές, Καλαβρυτινοί και επιχειρήσεις θα κινηθούμε για να υποστηρίξουμε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που διέρχεται από Αιγιάλεια και Καλάβρυτα».

Τοποθετήθηκαν ακόμη επί του αντικειμένου που αφορούσε Καινοτομία και Τουρισμό, ο Διευθυντής ΙΝΒΙΣ – ΕΚ ΑΘΗΝΑ Χρυσόστομος Στύλιος, ο Υπεύθυνος του Έργου INNOXENIA PLUS, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας και ο Διευθυντής Ερευνών, ΙΝΒΙΣ – ΕΚ ΑΘΗΝΑ Αθανάσιος Καλογεράς η Βιβή Δρακά, Δημοσιογράφος – Διοργανώτρια AuthenticBigBlue και ο Αλέξης Άγριος, Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Επιμέλεια Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement