Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένα βήμα πριν το λουκέτο-Η έκθεση των ορκωτών λογιστών για την περίοδο 2014-19 για τη ΔΕΥΑΔ επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση της Επιχείρησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΥΑΔ η διαδικασία παραλαβής της έκθεσης των ορκωτών λογιστών για την περίοδο 2014-19. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι ορκωτοί λογιστές διαβίβασαν την έκθεσή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η ΔΕΥΑΔ κοινοποίησε την έκθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην τακτική Δικαιοσύνη.

Η έκθεση διατυπώνει με σαφήνεια την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΥΑΔ. Για την ακρίβεια επισημαίνονται τα εξής: «Οι παραπάνω συνθήκες υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της ΔΕΥΑΔ να συνεχίσει τη δραστηριότητά της και να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο έχει συσταθεί».
«Η έκθεση περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση στην ΔΕΥΑΔ την οποία βιώνουμε σε καθημερινή βάση» ανέφερε σε δήλωση του ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η ΔΕΥΑΔ βρίσκεται σε ένα διαρκές αδιέξοδο. Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι ο αγώνας για την ανάταξή της είναι σκληρός και μακροχρόνιος. Η μοναδική λύση για την αλλαγή της νοσηρής αυτής κατάστασης είναι συνειδητοποίηση όλων μας, αιρετών, διοίκησης και των συνδημοτών, ότι απαιτείται πλέον να αντιμετωπίσουμε μια σκληρή πραγματικότητα αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί. Οι κακές πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες δεκαετιών, άφρονες πολιτικές, λαϊκισμοί και εξυπνακίστικες συζητήσεις του καφενείου οδήγησαν την ΔΕΥΑΔ στην σημερινή πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνεις το λογαριασμό του νερού και να απαιτείς να έχεις νερό. Είναι κοινωνικά άδικο κάποιοι να πληρώνουν τον λογαριασμό και κάποιοι να μην πληρώνουν. Ως δημοτική αρχή σεβόμενοι την ανάγκη να έχουν όλοι οι δημότες νερό στα σπίτια τους, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις μέχρις ότου αποκτήσουμε μια ΔΕΥΑΔ που θα είναι σε θέση να παρέχει πλήρεις και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους δημότες» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.
«Γίνεται μια σκληρή προσπάθεια για να λειτουργήσουμε την Επιχείρηση σύμφωνα με τον υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΔ προς όφελος των δημοτών και του τόπου» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάκης Κουνάβης και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε σε ελάχιστο χρόνο συσσωρευμένες ανεπάρκειες χρόνων. Η εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ είναι μια επίπονη και επώδυνη προσπάθεια που απαιτεί τη συνεργασία όλων αλλά είναι ταυτόχρονα και ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε όλοι νερό άφθονο σε ποσότητα και άριστο σε ποιότητα».
Η έκθεση που αποτελείται από 118 σελίδες υπογράφεται για την περίοδο 2014-15 από τους ορκωτούς λογιστές Ι. Παπουτσή και Δ. Παππά και για την περίοδο 2016-19 από τους Γ. Κουτρουμάνη και Ν. Τσαμπάζη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement