Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ-Κορυφώνεται η κινητοποίηση για  μαζική προσέλευση στις αυριανές εκλογές       

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Λίγες ώρες απέμειναν ώστε να ανοίξουν οι κάλπες για τις αυριανές εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που αφορούν την ανάδειξη του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, και η κινητοποίηση των στελεχών του κορυφώνεται.

Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, η οποία θα είναι και μια ένδειξη συσπείρωσης του, καθώς έχουμε εισέλθει επί της ουσίας σε (άτυπη) προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον, είναι προφανές ότι μετά από την εντυπωσιακή προσέλευση στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για το όνομα του κόμματος του, ο πήχης  για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανεβαίνει, καθώς θα πρέπει να πετύχει, αν μη τι άλλο, μια εξίσου μαζική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της σχετικής κινητοποίησης, από την Κουμουνδούρου έχει αποσταλεί στην Πάτρα άφθονο έντυπο υλικό (τρικάκια, αφίσες) που προβάλλει τις αυριανές εκλογές, οι οποίες γίνονται πρώτη φορά στη βραχύβια ιστορία του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μάλιστα στελέχη του κόμματος και μέλη έχουν «πλημμυρίσει» με φυλλάδια τις συνοικίες της Πάτρας, ενώ εξορμήσεις έγινα σε λαϊκές αγορές, χώρους εργασίας κ.α.

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ

Θέτοντας το διακύβευμα της αυριανής εκλογικής διαδικασίας, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλης  Σιδηρόπουλος, σε δήλωση του στη «Γ» αναφέρει:

«Το κρίσιμο είναι η όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή πολιτών σε μια διαδικασία που υπερβαίνει τα όρια ενός κόμματος. Όποιος και όποια θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής είναι παραπάνω από καλοδεχούμενος και αναγκαίος να έρθει να ψηφίσει στην κάλπη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τον κίνδυνο να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο κίνδυνος για τον κ. Μητσοτάκη είναι η ελπίδα για την κοινωνική πλειοψηφία. Εμείς στις περιοδείες μας, όλον αυτόν το καιρό, βλέπουμε την ελπίδα στα μάτια των ανθρώπων. Τους καλούμε όλες και όλους να έρθουν στην κάλπη του προέδρου και να στείλουν πίσω τον λογαριασμό, όχι μόνο για το ρεύμα, αλλά και για την πανδημία και για όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέσα από τη δική τους συμμετοχή ενισχύεται, δυναμώνει και είναι εδώ για την κοινωνική δικαιοσύνη και τους πολλούς».

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

Διευκρινίζοντας ότι «η δεύτερη κάλπη αφορά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και σε αυτήν ψηφίζουν τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος», ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος τονίζει: «Η εκλογή της ηγεσίας τους κόμματος, προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, από την κομματική βάση είναι μια καινοτομία, σε σχέση με τα άλλα ελληνικά κόμματα, που αποφασίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία από τους συνέδρους στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

Επίσης, στο συνέδριο μας αποφασίσαμε σχεδόν ομόφωνα να εφαρμοστεί σε όλα τα κομματικά όργανα η ισότητα φύλων, δηλαδή η ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε όλες τις θέσεις ευθύνης του κόμματος. Μια πολιτική απόφαση που ανοίγει νέους ορίζοντες στην εκπροσώπηση των δύο φύλων μέσα στην κομματική λειτουργία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement