Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προσωρινή δικαίωση για δύο Πατρινούς-Απαγόρευση διακοπής ρεύματος από το δικαστήριο

Published

on

Ανάσα για δύο Πατρινούς αποτέλεσε η προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία δεν θα πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος χωρίς να κινδυνεύουν να μείνουν στο σκοτάδι.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στην Πάτρα, συζητήθηκαν δύο ξεχωριστές αιτήσεις συμπολιτών, κατά της ΔΕΗ και ενός ακόμα παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος. Αίτημα είχαν την χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Το δικαστήριο απαγόρευσε την διακοπή ρεύματος, κάνοντας δεκτό το αίτημα των συμπολιτών.
Ο δικηγόρος τους, Βασίλης Μάρκου, ανέφερε πως «οι εντολείς μου εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, λειτουργώντας ως ύστατο καταφύγιο αποφάσισε την αποχή των εταιριών από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε βάρος των εντολέων μου, υπό τον όρο, ότι οι εντολείς μου θα καταβάλλουν τις λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Μέχρι τότε οι εντολείς μου προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν την ρήτρα. Η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής μένει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη και την προσφυγή των πολιτών σε αυτήν».
Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη προσωρινή απόφαση είχε λάβει το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών από τον περασμένο Νοέμβριο οπότε είχε προσφύγει γνωστός επιχειρηματίας της πόλης και με συνδικαλιστική δράση και είχε δικαιωθεί.
Η ρήτρα αναπροσαρμογής αποτελεί «πονοκέφαλο» για αρκετούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες της πόλης μας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ενώ και οι συλλογικοί φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά και ο ΣΚΕΑΝΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τις νομικές ενέργειες θεωρώντας ότι είναι καταχρηστική αυτή η ρύθμιση και τους επιβαρύνει άδικα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement