Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πνευματικό Κέντρο και εκθετήριο (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Πατρών μπροστά από το πάρκο του Ιερού Ναού του Πολιούχου μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια σημαντική προσφορά στην πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας αποτελεί η δημιουργία του νέου πνευματικού κέντρου και του εκθετηρίου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών, πολιούχου και προστάτη τους.

Πρόκειται για έναν νέο χώρο, ο οποίος ανοίγει και επίσημα τις πύλες του σήμερα και θα υποδέχεται τους προσκυνητές, θα εξυπηρετεί τις πνευματικές δραστηριότητες του ναού.

Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, πολιούχου και προστάτη μας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε  τα επίσημα εγκαίνια του νέου πνευματικού κέντρου και του εκθετηρίου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών, που βρίσκονται στο πάρκο μπροστά του ναού.

Για την πρωτοβουλία της τοπικής μας εκκλησίας να αναδείξει τις νέες αυτές δομές μίλησε στην «Γ» ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, επισημαίνοντας τα εξής: «Το νέο πνευματικό κέντρο και το εκθετήριο που θα εγκαινιάσουμε θα υποδέχεται τους προσκυνητές, θα εξυπηρετεί τις πνευματικές δραστηριότητες του ναού όπως πνευματικές συνάξεις, ομιλίες, κατηχητικά, κλπ., ενώ θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να ευρίσκουν στον εκθεσιακό χώρο μοναστηριακά προϊόντα, εικόνες, εκκλησιαστικά βιβλία και άλλα βιβλία πνευματικού περιεχομένου και αναμνηστικά από την εκκλησιαστική και γενικότερη ζωή της Μητροπόλεως και της πόλεως των Πατρών».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η προσφορά της τοπικής μας Εκκλησίας είναι πρωτίστως λειτουργική, με κέντρο τη θεία ευχαριστία και γενικώς τα ιερά μυστήρια και μετέπειτα έχει πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική, όχι μόνο στους ανθρώπους της Μητροπόλεως Πατρών και γενικότερα του Ελλαδικού χώρου αλλά και ευρύτερα αφού ο ναός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και η πόλις των Πατρών δέχονται προσκυνητές και επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, κυρίως από τις ορθόδοξες χριστιανικές χώρες. Εσχάτως, δε, παρατηρείται προσέλευση για προσκύνημα πάρα πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα καθημερινά. Οι ιερείς του ναού ακόμα και εγώ ο ίδιος όταν έχω το χρόνο, κάνουμε ξενάγηση στον ναό και στη συνέχεια απολαμβάνουν τον πνευματικό χώρο και το εκθετήριο».

EΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Ροή ειδήσεων

Advertisement