Connect with us

Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα άλλο κόμμα»

Published

on

Σε δήλωση του πριν λίγο, απευθυνόμενος προς στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, , ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε τα εξής: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη συνεισφορά σας στη σημερινή γιορτή της δημοκρατίας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να επαναφέρουμε την ελπίδα στην πατρίδα μας. Και το έχει ανάγκη. Θέλω να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του ’19 – γιατί πήραμε το 32% του ελληνικού λαού – είχα πει ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μία εντολή για εμάς, μία εντολή μετασχηματισμού, μία εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 τότε μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν
Νομίζω λοιπόν ότι σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Και κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών,  150.000 και πλέον πολιτών, που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό, με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας, με 172.000 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη στις οργανώσεις και στη νεολαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι πλέον ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα πιο μαζικό, ένα κόμμα λαϊκό, ένα κόμμα νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό, μα πάνω απ’ όλα, ένα κόμμα των μελών. Ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Γίναμε σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους, όσοι συμμετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία και με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους. Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη.  Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 3.000 εθελοντές και εθελόντριες στις εφορευτικές επιτροπές γιατί κράτησαν αψεγάδιαστη αυτή τη διαδικασία, τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και τον Ηλία Νικολακόπουλο, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, όλους όσοι εργάστηκαν για τη διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία.
Να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε, κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής ηγεσίας, αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας, να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement