Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάμε θέατρο

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις στην Πάτρα για μία Κυριακή γεμάτη θέαμα

Published

on

 

 

 

 

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας και σήμερα Κυριακή.

Συγκεκριμένα, στις θεατρικές σκηνές της πόλη ανεβαίνουν οι εξής παραστάσεις:

«Ο ΓΟΡΙΛΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΤΑΝΣΙΑ»

Αυλαία σήμερα για την τρελή κωμωδία «ο Γορίλας και η Ορτανσία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Η παράσταση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια

από την γέννηση του πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβου Καμπανέλλη κέρδισε τις εντυπώσεις και σήμερα στις 20.00 παρουσιάζεται στο κοινό για τελευταία φορά.

Ο διάσημος Καθηγητής, που ασχολείται με την ατομική ενέργεια για το καλό της

ανθρωπότητας, ζει απομονωμένος στην έπαυλή του στο δάσος, με τη ζάμπλουτη

σύζυγό του και τον υπηρέτη τους, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει έναν γορίλα και

αποκτά ένα βαθύ συναισθηματικό δέσιμο μαζί του. Η απόφασή του Καθηγητή να

πάρει τον Γορίλα βοηθό του στο εργαστήριο, θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές, τρελές,

κωμικές καταστάσεις, που θα αλλάξουν τις ζωές όλων…

Παίζουν οι ηθοποιοί, Διονύσης Βούλτσος , Ελένη Καλαντζοπούλου Γιώργος Κομνηνόγλου, Ηλίας Μανιατόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8 ευρώ, Καθηγητές, μαθητές Λαϊκού Φροντιστηρίου, κέντρο κακοποιημένων γυναικών και φοιτητές θεατρικών σπουδών –Ατέλεια.

«ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ»

Ο «Καλιγούλας» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις ανεβαίνει και σήμερα στις 20.00 στο θέατρο Λιθογραφείον. Η κωμική περφόρμανς Καλιγούλας, εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Αλμπέρ Καμύ, με αφορμή την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα, αποδομεί σαρκαστικά την εξουσία, την πολιτική, τη θρησκεία, τον ερωτισμό και την τέχνη.

Ένας νεαρός, αντισυμβατικός ηγέτης, ο Καλιγούλας, εξεγείρεται ενάντια στο πεπρωμένο και το παράλογο της ύπαρξης, ωθώντας τη λογική στα άκρα και υιοθετώντας ένα ριζοσπαστικό πολιτικό πρόγραμμα που φέρνει τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την επικράτεια…

«Όχι, ο Καλιγούλας δεν πέθανε. Είναι εδώ κι εκεί. Είναι στον καθένα από σας. Αν σας είχε δοθεί η εξουσία, αν είχατε καρδιά, αν αγαπούσατε τη ζωή, θα τον βλέπατε να λυσσομανά, αυτό το τέρας ή αυτόν τον άγγελο που κουβαλάτε μέσα σας».

Αλμπέρ Καμύ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γεωργακοπούλου, Φάνης Δίπλας, Αλέξανδρος Κουκιάς, Αλέξανδρος Τσίτσος.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ Κανονικό | 7€ Φοιτητικό | 5€ Μειωμένα (ανέργων, ατέλειες).

Πληροφορίες- κρατήσεις τηλ.: 2610328394.

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ, THE SHOW

Δύο μόνο ηθοποιοί σε οκτώ Αριστοφανικά έργα! Χορεύουν, τραγουδάνε, παίζουν. Αλλάζουν ρόλους, φύλα, έργα. Το κοινό διασκεδάζει και παράλληλα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ευφυία και το τολμηρό χιούμορ του μεγάλου μας ποιητή. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα παρακολουθεί ένα έργο, αλλά οκτώ! Η παράσταση «Aristophanes, the show» με τη Βάσια Βασιλείου και τον Γιάννη Τσούκα ανεβαίνει και σήμερα στις 19.00 στο θέατρο «όροφως».

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€.

Η «ΦΑΥΣΤΑ»

Η γνωστή για τις επιτυχημένες της δουλειές, θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών «Ρωγμή», ανεβάζει και σήμερα στις 21.00 τη «Φαύστα» του Μποστ,  στη σκηνή του Θεάτρου Επίκεντρο + σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου.

Η κόρη χάνεται κολυμβούσσα, φαγωμένη από ένα θαλάσσιο τέρας. Εμφανίζεται μετά από δέκα έτη, όταν την ψαρεύει ο πατέρας της.  Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, ο Μποστ ισχυρίζεται ότι το Ριτσάκι, παρατήρησε λεπτομερώς, ως περιηγητής, όλα τα μέρη τα οποία είχε επισκεφτεί το ψάρι, διαμορφώνοντας απόψεις πολιτικές και κοινωνικές. Το κοριτσάκι το τρώνε τέλος οι γάτοι και είναι λογικό, αφού μύριζε ψάρι. Τι θα έκαναν; Στους γάτους αρέσουν τα ψάρια. Άρα δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη από το να κατασπαραχθεί, το ατυχές Ριτσάκι, από ορδές πεινασμένων κεραμιδόγατων. Σαν να μη γράφτηκε το 1962, αλλά αύριο.

Η «Φαύστα», έργο βαθύτατα πολιτικό, αν και δίνει την εντύπωση μιας απλής ανώδυνης σάτιρας, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας.

Κρατήσεις στο τηλ.: 6934582236.

«ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ»

Ανεβαίνει και σήμερα στο θέατρο «Αγορά» στις 21.00 η θεατρική παράσταση «Φτυστός ο Μακαρίτης» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας, η οποία ανεβάζει ξανά το θεατρικό έργο της Πένυ Φυλακτάκη σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου.

Κρατήσεις θέσεων στο 6972348474.

«ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ»

Ο  Αριστοτέλης Ρήγας έρχεται στην Πάτρα με την Stand up comedy και μουσική

κωμωδία «Και το όνομα αυτού», στο θέατρο Act σήμερα στις 21.30.

Ο Αριστοτέλης Ρήγας, με τη γνωστή του συνταγή, μια δόση standup comedy και μια δόση μουσική κωμωδία, και με μια εντυπωσιακή «παλέτα» αστείων, περνάει από τα καταιγιστικά λογοπαίγνια, σε μικρές σουρεαλιστικές ιστορίες, στις κοινές μας εμπειρίες από την έλευση της πανδημίας και καταλήγει στις δικές του εμπειρίες ως νέος πατέρας.

Τιμή εισιτηρίων: 12€.

«Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ 2»

Η παιδική θεατρική παράσταση «Η Παγωμένη βασίλισσα 2» σε διασκευή και σκηνοθεσία Στέργιου Μαδέρη παρουσιάζεται και σήμερα στις 12 το μεσημέρι από την Παιδική Σκηνή Ροντίδη, στην σκηνή του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ στην προπώληση στο ταμείο του Πάνθεον και  9 ευρώ στην είσοδο.

Πληροφορίες, 2610 325 778.

Ροή ειδήσεων

Advertisement