Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΠΆΤΡΑ: Μία παραμελημένη ΠΌΛΗ!- Του Νίκου Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σκεφτείτε το κάπως έτσι: Μία αριστοκρατική κυρία, μία αρχόντισσα πόλη ή Αγαπημένη μας Πάτρα που όμως έχει χάσει την αίγλη και την οικονομική της επιφάνεια. Τα εργοστάσια (Πιρέλι Πειραϊκή- Πατραϊκή Μάμος, Μίσκο, Βέσο, Λαδόπουλος κ.α. ) που είχε χρεοκόπησαν και έκλεισαν.

Η φτώχεια άφησε το αποτύπωμά της στο πρόσωπο της κυρίας. Και το ακόμα χειρότερο: εμπιστεύτηκε ανθρώπους που της έταξαν πως θα την αγαπούν, θα την προσέχουν και θα την περιποιούνται. Και όταν τους παρέδωσε τη διαχείριση της όποιας περιουσίας της είχε απομείνει, άρχισε η εκμετάλλευση και η λεηλασία.

Η Κυρία παρέδωσε τίτλους και περιουσία και εισέπραξε αδιαφορία και παραμέληση. Σας θυμίζει κάποιες πρόσφατες ιστορίες με γηροκομεία στα Χανιά η με κάποια σπιτονοικοκυρά της επικαιρότητας; Καμία σχέση! Μιλάω για την Πάτρα μας.

Η αδιαφορία των κατοίκων της που ούτε καν πάνε να ψηφίσουν. Η αδιαφορία των ικανών και επιτυχημένων να θέσουν υποψηφιότητα. Το ότι η πόλη γέμισε από ψηφοφόρους που δίνουν την ψήφο τους με το αζημίωτο! Ότι γέμισε ξενόφερτους που ούτε την ήξεραν από παλιά, όταν ήταν στα νιάτα και στις ομορφιές της, ούτε την σέβονται ούτε την αγαπούν.

Όσοι βαρεθήκαμε την μιζέρια της και την εγκαταλείψαμε για να ζήσουμε κάπου ποιοτικότερα. Όλοι εμείς, όλοι μας φταίμε! Γιατί παραδώσαμε τα κλειδιά της πόλης σε ανθρώπους αδιάφορους και άσχετους. Που το μόνο που νοιάζονται είναι ο τίτλος τιμής που απέκτησαν!

Λίγο το έχεις το όποιο επαρχιωτόπουλο ξαφνικά να φορέσει το φράκο του άρχοντα και να έχει Εξουσία; Να μπορεί να απαγορεύει την είσοδο στην πόλη στον πρεσβευτή των ΗΠΑ αποκαλώντας τον ανεπιθύμητο; Που!!… Στη πόλη των μη-προγόνων του! Κωμωδία; Μπα! Τραγωδία είναι. Και την ζούμε κάθε μέρα. Με την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη να υποβαθμίζεται διαρκώς. Με την ασχήμια να έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και να μην μας κάνει πλέον εντύπωση. Μιθριδατισμός λέγεται αυτό : Ο εθισμός στο δηλητήριο. Και δείτε πως κι εμείς γινόμαστε μέρος της ασχήμιας. Όπως φερόμαστε, Όπως οδηγάμε. Όπως μιλάμε. Όπως πλέον αδιαφορούμε. Γιατί όταν αντιδράς οι απέναντι έχουν τον χαρακτηρισμό εύκολο! Είσαι ή φασίστας ή όχλος Στ’ αλήθεια κρίμα…


Ροή ειδήσεων

Advertisement