Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε με πράξεις τους αστυνομικούς μας, κοινωνία και πολιτεία τους οφείλουμε πολλά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παραβρέθηκε σήμερα εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε εκδήλωση του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω.

Ο Υπουργός στην ομιλία εξέφρασε τη στήριξή του στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αστυνομικούς, επισημαίνοντας τον ισχυρό κοινωνικό τους ρόλο. «Στηρίζουμε με πράξεις τους αστυνομικούς μας. Κοινωνία και πολιτεία τους οφείλουμε πολλά. Ήμουν μαζί σας στα δύσκολα όταν κάποιοι αμφισβήτησαν το ήθος και την εφαρμογή των νόμων» τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διαχρονικά αιτήματά τους που έχουν επιλυθεί όπως:

• Η θέσπιση του Βαθμολογίου
• Η ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλεία

• Η εκπόνηση μελέτης για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του Αστυνομικού
• Η απαλλαγή των αστυνομικών από γραφειοκρατικά πάρεργα
• Η διαρκής εκπαίδευση

• Η ανανέωση του εξοπλισμού τους

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι οι ειδικές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών, του εμπορίου ναρκωτικών, του παραεμπορίου και κάθε άλλης παράνομης και εγκληματικής δράσης στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές, μεταξύ αυτών και της Δυτικής Αττικής, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο επάγγελμα και άρα οι αστυνομικοί μας δικαιούνται να έχουν όλα τα ωφελήματα που έχουν από την Πολιτεία όταν ένα επάγγελμα είναι επικίνδυνο. Θα το πετύχουμε μαζί. Και να ξέρετε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε, γιατί σε μια εποχή που δεν είναι εύκολο να ζεις με ιδέες και αξίες» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: « Ο μόνος λόγος που μπορεί κανείς να είναι Αστυνομικός και να το αντέχει και να το θέλει, ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος μπορεί να συνεργάζεται με αστυνομικούς και να το αντέχει και να το θέλει, είναι γιατί πρέπει να πιστεύει σε αξίες. Στην αξία της ελευθερίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή μας, στην αξία της αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητη για να κρατιέται η κοινωνική συνοχή και πάνω απ’ όλα στην αξία της πατρίδας μας, στον πατριωτισμό που μας κρατάει όρθιους μέσα στα δύσκολα κύματα της εποχής».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι συγγενείς αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, αστυνομικοί που τραυματίστηκαν εν’ ώρα υπηρεσίας, αστυνομικοί για αξιέπαινες πράξεις και παιδιά αστυνομικών που αρίστευσαν στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.


Ροή ειδήσεων

Advertisement