Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Δήμος Πατρέων: λαϊκισμός και υποκρισία

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Κωνσταντίνου Σβόλη, δημοτικού συμβούλου Πατρέων

Δεν με ενοχλεί που η δημοτική αρχή αποσιωπά τις 5 τελευταίες έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, ύψους περίπου 6.000.000 ευρώ.
Δεν με ενοχλεί που αποσιώπησε και την έκτακτη χρηματοδότηση των 250.000 ευρώ (από τις 3.1.2022) για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατες θεομηνίες.
Δεν με ενοχλεί που τις απαξιώνει και τις θεωρεί ως σταγόνα στον ωκεανό.
Με ενοχλεί:
🔻που ούτε για αυτές τις σταγόνες δεν έχει την ικανότητα να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης μας,
🔻που στο πρώτο τρίμηνο του 2022 απορρόφησε μόλις το 1,68% (1.428.374,21 ευρώ) από τις κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 85.039.204,77 ευρώ για έργα στην πόλη μας,
🔻που ακόμη συνεχίζει τις απευθείας αναθέσεις χωρίς σοβαρή έρευνα αγοράς,
🔻που κωλυσιεργεί με την απαλλοτρίωση της πλατείας Καλλιπάτειρας,
🔻που δεν ενδιαφέρεται για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας και εισόδημα,
🔻που συνδυάζει την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας με την κερδοφορία του κεφαλαίου,
🔻που δεν χρηματοδοτεί τους εκπολιτιστικούς συλλόγους,
🔻που θεωρεί την ανά τρίμηνο διανομή τροφίμων σοβαρή κοινωνική πολιτική ενώ ταυτόχρονα έχει καταργήσει το δεκατιανό των άπορων μαθητών,
🔻που δεν χρησιμοποιεί το προϋπολογισμένο χρηματικό βοήθημα για τους άπορους συμπολίτες μας,
🔻που η πολιτική της είναι έμπλεη λαϊκισμού και υποκρισίας.
Με ενοχλεί η μιζέρια, η ανέχεια, η κακή εικόνα της πόλης μας, η κακομοιριά και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο των πατρινών πολιτών.
Με ενοχλεί που για όλα τα κακώς κείμενα έχουν ευθύνη πάντα οι άλλοι και όχι η σημερινή δημοτική αρχή που ασκεί διοίκηση. Να αναζητήσουμε τις ευθύνες της κεντρικής διοίκησης αφού, όμως, πρώτα αναζητήσουμε τις ευθύνες της ανυπαρξίας μας.
Η ανάληψη ευθύνης προϋποθέτει πολιτική τόλμη, αίσθημα ευθύνης, ευθυκρισία και πολιτική αξιοπρέπεια. Στοιχεία που κάποιοι τα στερούνται.

Χωρίς κατηγορία

Τι ανέφερε στον εισαγγελέα για τις υποκλοπές ο Τέλλογλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για περισσότερες επί τρεις ώρες κατέθετε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενέργεια αυτοπροσώπως για τη διαρροή απορρήτων στοιχείων που αφορούν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Αφορμή για την κλήτευσή του αποτέλεσε μια ανάρτηση του πριν από λίγες ημέρες στο Twitter ότι το 2018 από ιδιώτη γινόταν παρακολούθηση του τηλεφώνου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοτσάκη, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε στοιχεία του παρελθόντος, ενώ δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Πρέπει να πάμε πολύ παλιότερα»
Κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Τέλλογλου σε δηλώσεις του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

«Κλήθηκα για κατάθεση, μου είπε ο κος Ντογιάκος, ποιο είναι το πλαίσιο της έρευνας που αφορά το πως γνωστοποιήθηκαν και αν γνωστοποιήθηκαν στις περιπτώσεις των νόμιμων συνακροάσεων μυστικά που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

» Εγώ δεν ήξερα να του πω κάτι γι’ αυτό και μίλησα για την έρευνα που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες στο inside story για τη χρήση του predator, δηλαδή του λογισμικού που παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα. Και του εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μας αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά στις νόμιμες επισυνδέσεις, δηλαδή χρησιμοποιείται και το ένα και το άλλο.

» Ο κύριος Ντογιάκος μου έκανε μία ερώτηση σχετικά με μία ανάρτηση που είχα κάνει για τον Πρωθυπουργό και του είπα ότι το πρόβλημα των υπηρεσιών που ήθελαν να πάρουν τέτοια λογισμικά είναι πολύ παλιότερα από τη σημερινή μέρα. Αυτό γιγαντώθηκε μετά το 2020. Πρόσωπα που έπαιζαν ένα ρόλο παλιότερα, τα ίδια πρόσωπα είναι και σήμερα και ότι αν θέλουμε να μάθουμε το τι έχει γίνει με τις νόμιμες επισυνδέσεις στο παρελθόν, τότε η κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να αλλάξει το νόμο που ψήφισε το Μάρτιο του 2021 που αναδρομικά απαγόρευε σε αυτούς που παρακολουθούνταν να ζητήσουν μέσω του δικαστή την ενημέρωσή τους, ένα δικαίωμα που υπήρχε μέχρι το 2021 και καταργήθηκε έκτοτε».

Και πρόσθεσε ότι «στην περίπτωση του Θανάση Κουκάκη και στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκε ο συνδυασμός δύο πραγμάτων της νόμιμης συνακρόασης και της εισαγωγής του παράνομου λογισμικού. Στον Ανδρουλάκη όταν δεν πάτησε το link υπήρξε η νόμιμη συνακρόαση. Στον Κουκάκη που πάτησε το link, σταμάτησε η συνακρόαση όταν έκανε καταγγελία για την νόμιμη επίσύνδεση και σταμάτησε η παρακολούθηση του.»

» Μου ζητήθηκε να ονομάσω συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτά τα πρόσωπα προκύπτουν από τη σύνθεση των εταιρειών. Είναι γνωστό για εταιρεία Ιντελεξα οτι παίζει σημαντικό ρόλο σε προμήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας Υπάρχουν σχέσεις των μετόχων μεταξύ τους».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας την Τρίτη 16 Αυγούστου έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκακης για τις καταγγελίες του οποίου διενεργείται ήδη εισαγγελική έρευνα από τον περασμένο Απρίλιο.

in.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Τρομακτική προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για άλλη μία φορά βρίσκεται στο επίκεντρο το αεροδρόμιο της Σκιάθου καθώς τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο από μια υπερβολικά χαμηλή προσγείωση αεροπλάνου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το αεροσκάφος, Airbus και όχι ελικοφόρο, βρίσκεται ελάχιστα μέτρα πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι που κινηματογραφούσαν την προσγείωση με τα κινητά τους, να αναγκαστούν να σκύψουν και να φύγουν από κάτω.

Το Airbus A321neo της ουγγρικής«Wizz Air», μία από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, ήταν τόσο κοντά στο έδαφος και τον κόσμο που μόνο στη θέα του βίντεο δεν γίνεται να μην τρομάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα με επισκέπτες του νησιού που συγκεντρώνονται κοντά στην περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσγείωση και την απογείωση των αεροπλάνων.

Πριν μερικές εβδομάδες μία τουρίστρια δελεάστηκε να βιντεοσκοπήσει από πολύ κοντά την απογείωση  ενός  αεροσκάφους της Transavia, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα!

Νωρίτερα στις αρχές Ιουλίου μια Βρετανίδα 61 ετών, έπεσε στο έδαφος από το πεζούλι που είχε σκαρφαλώσει με σκοπό να βιντεοσκοπήσει από καλύτερη θέση, την απογείωση ενός αεροσκάφους και από τον αέρα με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

in,gr

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Η… γλυκιά ανάρτηση της Νίνας Λοτσάρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στην γενέτειρά της βρέθηκε η γνωστή καλλιτέχνιδα Νίνα Λοτσάρη. Προχθές, μάλιστα, επισκέφθηκε το ζαχαροπλαστείο που διατηρεί η οικογένειά της στην πλατεία Γεωργίου και μοιράστηκε τη στιγμή με post. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Είχα την τύχη να μεγαλώσω μέσα σε μια «γλυκιά» οικογένεια… Μέσα στις μυρωδιές της ζεστής σοκολάτας και του χωριάτικου βουτύρου! Η οικογένεια Λοτσάρη έχει κατακτήσει όλα τα βραβεία για την ποιότητα των γλυκών αλλά και τις καρδιές όλου του κόσμου από τη δεκαετία του ‘70!Γι αυτό και η φήμη τους έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου…». Και φυσικά τα likes έπεσαν βροχή…

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα