Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Λαμπρά εγκαίνια για το νέο πνευματικό κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί τα εγκαίνια του νέου πνευματικού κέντρου και του εκθετηρίου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών, απέναντι από την εκκλησία, στο πάρκο.

Τα εγκαίνια του νέου αυτού χώρου, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο για την πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο αμέσως μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία, συνεπικουρούμενος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης.
Πρόκειται για έναν καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο, ο οποίος θα φιλοξενεί πνευματικές συνάξεις, ομιλίες κι άλλες εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου και της Ιεράς Μητρόπολης. Παράλληλα, θα λειτουργεί και εκθεσιακός χώρος, όπου οι επισκέπτες θα βρίσκουν είδη ευσεβείς, εικόνες, βιβλία, δώρα για βαπτίσεις και γάμους, μοναστηριακά προϊόντα, κ.α.
Ο Μητροπολίτης Πατρών μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου, στον Ιερό Ναό, μάλιστα στην εποχή που η Εκκλησία δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, παράλληλα, με το λειτουργικό και αυστηρά λατρευτικό εκκλησιαστικό της έργο. Επίσης, αναφέρθηκε στην ξεχωριστή και ύψιστη δωρεά από τον Θεό, να κατέχει η πόλη και η Μητρόπολη τον Τάφο, τον Σταυρό του μαρτυρίου και την Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου, τα οποία φυλάσσονται στους δύο εμβληματικούς ναούς (νέο και παλιό) και στη μεγάλη σημασία που έχει αυτό για την Πάτρα κι όλους τους πιστούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επισκεψιμότητα στο Ναό, σχολείων όλων των βαθμίδων απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στο τέλος ευχαρίστηκε όλους όσοι εργάστηκαν και συνεργαστήκαν για να ολοκληρωθεί το έργο, επαινώντας ιδιαίτερα, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμ. π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο.
Να σημειωθεί, πως ο Μητροπολίτης Πατρών ανακοίνωσε πως ολοκληρώνεται σύντομα και η αγιογράφηση του Ιερού Ναού, ενώ θα αρχίσουν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης από τη φθορά του χρόνου, στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο.
Παρόντες μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής και Ιάσονας Φωτήλας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, η αντιδήμαρχος, Βίβιαν Σαμούρη που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πατρέων, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Αντώνης Χαροκόπος και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης και Θεόδωρος Ξυλιάς, ο επικεφαλής της «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος, ο επιχειρηματίας, Ν. Καρακίτσος, και πλήθος πιστών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement