Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Καρολάιν Κρόουτς, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μετά σύσκεψη σχεδόν δύο ωρών. Το δικαστήριο τον καταδίκασε επίσης για θανάτωση ζώου συντροφιάς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση και για ψευδή καταγγελίες.

Σύμφωνα με το reporter.gr ο κατηγορούμενος άκουσε την ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνη ανέκφραστος στα όσα εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Αυτή την ώρα συζητείται το ζήτημα των ελαφρυντικών. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Νωρίτερα ο δικηγόρος Αθ. Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα της Καρολάιν ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου χαρακτηρίζοντάς τον «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό». «Παραμένει αμετανόητος…πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ» ανέφερε ο δικηγόρος. Την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, λέγοντας ότι «η Καρολάιν και η Ρόξι έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε».

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλ. Παπαϊωαννίδης έκανε αναφορά σε «ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία» και κάλεσε το δικαστήριο να δει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια του κατηγορούμενου, ο οποίος «έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους. Είναι εδώ για να πληρώσει».

Πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγορεύσεων η πρόεδρος έδωσε ξανά το λόγο στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία. «Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση» είπε χαρακτηριστικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement