Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aιφνίδιος θάνατος: Σπάνιο το φαινόμενο στα παιδιά Πέντε καθηγητές μιλούν στη «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι τραγικά παράλογο, γιατί εκφεύγει από την τρέχουσα ισορροπία και τις γνωστές βιολογικές νόρμες. Χάθηκαν σε λίγες μέρες τέσσερις ανθρώπινες ζωές από την νηπιακή ως την μετεφηβική ηλικία. Από 3 έως 18 ετών. Ο θάνατος επήλθε απροσδόκητα ή αιφνίδια.

Στη βάση των συγκεκριμένων δεδομένων η «Γ» απευθύνθηκε στον καθηγητή Παιδιατρικής / Ενδοκρινολογίας, Γεώργιο Χρούσο, τον καθηγητή Καρδιολογίας και δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Περικλή Νταβλούρο, την καθηγήτρια Παιδιατρικής / Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αναστασία Βαρβαρήγου, την αν. καθηγήτρια Παιδοκαρδιολογίας στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ Αγγελική Καρατζά και την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
Οι εμπεριστατωμένες απαντήσεις των καθηγητών δίνουν επιστημονική εξήγηση στα ερωτήματα που τέθηκαν: Πώς εξηγούνται οι απροσδόκητοι και οι αιφνίδιοι θάνατοι σε αυτή την γκάμα των ηλικιών; Υπάρχουν εξετάσεις που διαγιγνώσκουν νόσο, το πλείστον καρδιολογική που οδηγεί σε αιφνίδιο θάνατο; Υπάρχουν προφυλάξεις που πρέπει οι γονείς να γνωρίζουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement