Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εντυπωσιακές επιδείξεις αεροσκαφών- Πλήθος κόσμου χθες στην 116 Π.Μ. του Αράξου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ένα ξεχωριστό airshow με αεροσκάφη από εννέα χώρες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες όσοι βρέθηκαν στην 116 ΠΜ, στον Άραξο. Οι αεροπορικές επιδείξεις μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, έγιναν στο πλαίσιο της άσκησης «NATO Tiger Meet 2022» που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει σκοπό να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση, βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Η άσκηση διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ – Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Παράλληλα, συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία, με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην άσκηση συμμετέχουν περισσότερα από εξήντα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σε αποστολές Σύνθετων Επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου Αεροπορικού Πολέμου (Αμυντικών/ Επιθετικών Επιχειρήσεων εναντίον Αεροπορικής Ισχύος, Αεροπορική Απομόνωσης, Δυναμική Στοχοποίησης, Στοχοποίησης Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων, Επιχειρήσεις Καταστολής – Καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, Επιχειρήσεις Αεροπορικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία Χερσαίων – Θαλάσσιων Επιχειρήσεων), που θα υποστηρίζονται από Ιπτάμενο RADAR του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, χθες εκτός από το airshow μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και πολεμικά αεροσκάφη στη στατική έκθεση που έγινε.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement