Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πλεύρης: Καμία σύνδεση της περικαρδίτιδας στους νέους με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατηγορηματικά διαψεύσει τις εικασίες που θέλουν να συνδέονται τα περιστατικά περικαρδίτιδας σε νέους με το εμβόλιο κατά της πανδημίας του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Μαρίας Αθανασίου, το μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε πως βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από σχετική έρευνα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) «δεν υπάρχει καμία αύξηση των επιπλοκών στους νέους. Πάντοτε υπήρχαν και εμφράγματα και θρομβώσεις, δεν υπάρχει όμως καμία απολύτως αύξηση, δεν μπορεί να συνδεθεί αυτό με το εμβόλιο. Τα εμβόλια είναι ασφαλή έχουν δοκιμαστεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχουμε τη δυνατότητα χάρη σε αυτά να λέμε έχουμε μπει σε άλλη φάση της πανδημίας»,.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του ιού, λέγοντας πως παρά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, «συνεχίζονται να μειώνονται οι δείκτες, γεγονός που δείχνει πως η πανδημία βρίσκεται σε φάση ύφεσης».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αφού τους διαχώρισε από τους διοικητικούς υπαλλήλους για τους οποίους είπε πως δεν έχουν την ίδια ηθική βάση στήριξης της επιστήμης, επανέλαβε πως «όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή».


Ροή ειδήσεων

Advertisement