Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στοίχημα η συμμετοχή-Υποτονικό το κλίμα για τις φοιτητικές εκλογές που… επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απουσία των φοιτητών από το φυσικό περιβάλλον των πανεπιστημίων τους επί δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, η απαξίωση που επιδεικνύει η νεολαία για το πολιτικό σύστημα και η επιβαλλόμενη από τις συνθήκες απενεργοποίηση των φοιτητικών παρατάξεων αποτελούν τα «αγκάθια» των φετινών φοιτητικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη.

Οι φοιτητές επιστρέφουν στις κάλπες μετά από τρία χρόνια (η τελευταία εκλογική διαδικασία έγινε το 2019) προκειμένου να εκλέξουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των φοιτητικών τους συλλόγων. Οι περισσότερες παρατάξεις εξαιτίας και της έλλειψης ενδιαφέροντος άργησαν να ενεργοποιηθούν με αποτέλεσμα λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές το κλίμα να είναι ιδιαίτερα υποτονικό, όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Έτσι το στοίχημα όλων είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία (το 2019 είχαν ψηφίσει 7.465 φοιτητές) που θα διεξαχθεί στους χώρους του 13ου Ενιαίου Λυκείου Πατρών (πρώην Πολυκλαδικό) στην οδό Κανακάρη από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Η παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ θα επιδιώξει για ακόμη μία φορά την πρωτιά εισάγοντας μάλιστα, μία ανανεωμένη δέσμη προτάσεων με γνώμονα την δημοκρατικότερη και σύγχρονη εκπροσώπηση των φοιτητών για όσα τους απασχολούν, για το πανεπιστήμιο και τη σχολή τους, αλλά και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνολικά, ενώ οι άλλες δύο επίσης, κυρίαρχες παρατάξεις, της ΠΑΣΠ και της Πανσπουδαστικής που «μοιράζονται» αρκετούς φοιτητικούς συλλόγους θα εστιάσουν σε μείζονα ζητήματα, με κυρίαρχο την έναρξη λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ το «Μπλόκο» έχει αυτόνομη συμμετοχή σε αρκετές σχολές, αν και το 2019 δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΜΑΡ.ΟΡΦ.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement