Connect with us

Μαγειρική

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά αυγολέμονο           

Published

on

    

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα γιουβαρλάκια:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

50 γρ. ρύζι Καρολίνα

1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

1 αυγό

4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

αλάτι

Επιπλέον:

3 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ό.χ.

1.000-1.200 ml ζεστό ζωμό κρέατος

300 γρ. σάλτσα ντομάτας

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

αλάτι

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά

1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ζυμώνετε καλά. Αφήνετε τον κιμά στην άκρη για 30΄, κατόπιν πλάθετε μέτριους κεφτέδες, τους οποίους πασπαλίζετε με το αλεύρι. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε τον ζεστό ζωμό μαζί με τη σάλτσα τομάτας και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τους κεφτέδες. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βράζετε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 35΄. Μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα στη σούπα. Μόλις τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία τους για 15΄. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο χτυπώντας με το αναδευτήρι τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτετε τους κρόκους και τέλος σε ροή τον χυμό από το λεμόνι και μισό φλιτζάνι από τη ζεστή σάλτσα. Περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με το αυγολέμονο και κουνάτε την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement