Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προσφεύγουν στο ΣτΕ για το Σκιαδοβούνι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου αποφάσισε να προσφύγει η Επιτροπή Αγώνα, ζητώντας στήριξη από τους Δήμους Ερυμάνθου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Επιτροπή Αγώνα “Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου” συγκάλεσε ανοιχτή συνέλευση στο Σταυροδρόμι με τη συμμετοχή πολιτών, αλλά και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων. Η εισήγηση ξεκίνησε με ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την αδειοδότηση του αιολικού σταθμού, ενώ ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των αρνητικών επιπτώσεων του έργου στο φυσικό περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.

Η επιτροπή του αγώνα κατέθεσε στους φορείς πρόταση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με αίτημα ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), ενώ αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του συνδυασμού Δυτική Ελλάδα – δικαίωμα στην πρόοδο κ. Κατσιφάρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.Δριβίλας και κ.Καρπέτας, η επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αναστασία Αγγελοπούλου, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου κ. Κουραχάνης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκής Συσπείρωσης Ερυμάνθου κ.Σκιαδάς, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ.Αρβανίτης, ο Δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας κ.Μπενέτσης,ο πρόεδρος της Κοινότητας Σκιαδά κ.Μπότης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αντρωνίου κ.Μπαντούνας.

Οι παρόντες σύλλογοι/ σωματεία: Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου, Πολιτιστικό και Χορευτικό σωματείο Σκιαδά, Εκπολιτιστικός σύλλογος Ερυμάνθειας, ο σύλλογος προστασίας υγείας και περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας, το Γυμναστικό Αθλητικό σωματείο Ηράκλειος Άθλος, η αυτοοργανωμένη ομάδας Ενεργών Πολιτών Αμαλιάδας, η Συλλογικότητα φορέων – πολιτών ΠελλοπόνηΣΟΣ, η Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά εντός Νatura 2000 και η Επιτροπή Αγώνα Λεοντίου.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement