Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αλήθεια για το Φυσικό Αέριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αλήθεια για το Φυσικό Αέριο

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα και νιώθουμε μεγάλη χαρά με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των δικτύων και την έλευση του Φυσικού Αερίου στην ΠΑΤΡΑ το ΑΓΡΙΝΙΟ τον ΠΥΡΓΟ και την ΒΙΠΕ Πατρών.

Ένα έργο αναπτυξιακό, βαθιά κοινωνικό και με περιβαλλοντικό αποτύπωμα έρχεται να δώσει νέες ευκαιρίες στην περιφέρειά μας και να βελτιώσει τη ζωή μας.

Η περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη καθώς και η Κυβέρνηση της ΝΔ το βρήκαν έτοιμο, όσο και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για το αντίθετο. Πλέον, αυτή η πρακτική τους είναι τόσο συνηθισμένη που δεν εκπλήσσει και δεν πείθει κανέναν.

Πελαγοδρόμησαν στην αρχή, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα και προσπάθησαν μεθοδικά να απαξιώσουν την δουλειά μας, αλλά η προετοιμασία μας και ο σχεδιασμός μας είχαν γερά θεμέλια.

Προφανώς πρόσθεσαν , προφανώς συνέβαλαν αλλά τα Θεμέλια ήταν τόσο γερά και η στρατηγική τόσο σωστή που ξεπέρασε την όποια σκοπιμότητα.

Επίσης, προφανώς ένα έργο αυτού του βεληνεκούς ξεπερνά τα όρια μιας περιφερειακής αρχής και μιας Κυβέρνησης.

Η κρίσιμη απόφαση πάρθηκε το 2011 όταν τολμήσαμε μα πάμε απέναντι στα μέχρι τότε δεδομένα πού έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι ‘’ ο Αγωγός δεν είναι βιώσιμος ξεχάστε τον ‘’ .

Εμείς όμως αποφασισμένοι αντιτάξαμε, ότι:

Α. Δεν συμβιβαζόμαστε με την άρνηση των Αθηνών , θέλουμε το έργο και το παίρνουμε πάνω μας.

Β. Ενώνουμε δυνάμεις , προετοιμαζόμαστε τεχνικά και μελετητικά άρτια , συμμετέχουμε οικονομικά και Ξεκινάμε να βρίσκουμε συμμάχους πάνω στα νέα δεδομένα.

Γ. Αλλάζουμε την μέχρι τότε Στρατηγική που ήταν η έλευση μόνο με αγωγό και εξετάζουμε επίσημα την περίπτωση κατασκευής των δικτύων και εφοδιασμό με υγροποιημένο αέριο μέσω σταθμών ανεφοδιασμού.

Κινηθήκαμε σταθερά, με συνέπεια πάνω σε δύο αρχές και δεν παρεκκλίναμε καθόλου.

Δίκτυα και στους τρείς νομούς στα πλαίσια της Ισόρροπης ανάπτυξης και όχι μόνο στην Πάτρα που αρχικά μας είχαν προτείνει και κυρίως συμμέτοχή οικονομική στο 50 % του προϋπολογισμού του έργου από το κεντρικό κράτος.

Η στρατηγική μας απεδείχθη Ρεαλιστική, Οραματική, Υλοποιήσιμη. Σήμερα δε αποδεικνύεται και πρωτοπόρα αν δούμε τι συμβαίνει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό φυσικού αερίου μετά την ενεργειακή κρίση.

Υπεγράφη η προγραμματική Σύμβαση με ΔΕΠΑ , ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο δυτικής Ελλάδος), ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας) και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να προετοιμάσουμε μεθοδικά όλες τις απαραίτητες μελέτες.

Προβλέπαμε πόρους από το ΠΕΠ 2014 – 2021 της Περιφέρειά μας και ταυτόχρονα διεκδικήσαμε και πετύχαμε την συμμέτοχή του κράτους στο 50% όπως είχαμε βάλει κεντρικό στόχο της πολιτικής μας παίρνοντας ΣΑΕ τον Δεκέμβριο του 2018.

Η νέα περιφερειακή Αρχή προφανώς συνέλαβε στα πλαίσια της συνέχειας της διοίκησης και ορθά έπραξε. Και το αναγνωρίζουμε χωρίς μεμψιμοιρίες.

Η ιστορία κύριοι δεν παραγράφεται και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν να απαξιώσει την δουλειά, την προσφορά, τον κόπο και την παρακαταθήκη μας. Ιδιαίτερα δε για το φυσικό αέριο που το πήραμε όχι από το ΜΗΔΕΝ αλλά από το ΜΕΙΟΝ.

Επειδή η ευγένεια και η γενναιότητα είναι σπάνιο είδος τις μέρες μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όσους συνέβαλαν, τον φίλο Υπουργό Γιάννη Μανιάτη που μας πίστεψε και στήριξε από την πρώτη στιγμή, τον μετέπειτα υπουργό Γιώργο Σταθάκη, τους πρόεδρους των Επιμελητηρίων Θανάση Γιανναδάκη, Βασίλη Αϊβαλή και Λίνο Μπλέτσα, τους αντιπεριφερειάρχες Υφαντή Νίκο, Μπαλαμπάνη Νίκο, τον συνεργάτη Βαγγέλη Καραχάλιο, τους προέδρους και Διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΔΑ και ΔΕΠΑ καθώς και την νέα περιφερειακή αρχή.

Παράλληλα,

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να μην αρκεστεί στους πανηγυρισμούς και βολευτεί με ότι βρήκε έτοιμο αλλά να προετοιμάσει γρήγορα την επόμενη φάση για κατασκευή δικτύων στην Αμαλιάδα το Μεσολόγγι και το Αίγιο καθώς και να παρακολουθεί ώστε το έργο να είναι ωφέλιμο όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και τον απλό Λαό.

Ο ΔΡΟΜΟΣ της συνέπειας είναι ΟΔΗΓΟΣ μας

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Έφυγε» ο Μιχάλης Λέγουρας-Βαρύ πένθος για το Γιώργο Μπαλάση

Δημοσιεύθηκε

στις

Πένθος στην οικογένεια του γνωστού συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργου Μπαλάση, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας της συζύγου του, Μιχαήλ Λέγουρας σε ηλικία 72 ετών.

Ο εκλιπών, ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής ήταν συνταξιούχος οικοδόμος, ενώ τα τελευταία χρόνια πάλεψε γενναία με σοβαρά προβλήματα υγείας. Με τη σύζυγό του, Ιωάννα απέκτησαν δύο κόρες τις οποίες λάτρευε, τη Μαρία νοσηλεύτρια και τη Σοφία, στέλεχος σε Ινστιτούτο ομορφιάς. Είδε τις κόρες του να καταξιώνονται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ του χάρισαν και τέσσερα εγγόνια, τα οποία υπεραγαπούσε.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο (Λεύκα Πατρών) όπου θα γίνει και η ταφή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

9.294 κρούσματα, 13 θάνατοι και 93 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 9.294.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.592 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 160.165(4.2% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.178
θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 (59.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 44 (47.31%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 49 (52.69%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.721 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 216 (ημερήσια μεταβολή -2.7%). Ο μέσος όρος εισαγωγών
του επταημέρου είναι 183 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική καταγράφονται 5.902 κρούσματα με τα περισσότερα να καταγράφονται στον κεντρικό και βόρειο τομέα Αθηνών. Παράλληλα, τα νέα κρούσματα της Θεσσαλονίκης έφτασαν τα 696.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: «Καλή και γόνιμη θητεία στη νέα Νομαρχιακή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας και την ανάληψη καθηκόντων από τον γραμματέα, Νίκο Μοίραλη και τους υπεύθυνους των τομέων, το στέλεχος του κόμματος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, Κατερίνα Σολωμού, δηλώνει:

«Ο αγώνας μας ξεκίνησε, στην Πάτρα, την Αχαΐα και τη χώρα, για αλλαγή σελίδας. Η ΝΔ έχει αποτύχει στη διαχείριση των σημαντικότερων ζητημάτων της χώρας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ορθώσει πειστικό λόγο. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με όραμα, ρεαλιστικό σχέδιο, εμπειρία και γνώσεις για τους πολλούς. Για τους πολίτες που θέλουν να δουν τη ζωή τους να αλλάζει.
Εύχομαι γόνιμη θητεία στη νέα νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος στην Αχαΐα, στον κ. Μοίραλη και σε όλα τα στελέχη της. Με ενότητα και σαφές πλαίσιο δράσης θα είμαι δίπλα σας και κοντά στους πολίτες. Εύχομαι να είμαστε αποτελεσματικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της κεντρικής σκηνής, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα, προτείνοντας και δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για την επόμενη ημέρα.
Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, δίπλα σας, αφενός να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα και να εκπροσωπούμαστε από δύο βουλευτές στην επόμενη Βουλή και αφετέρου να ενδυναμωθούμε ακόμη πιο πολύ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στην κοινή μας πορεία, η ανεργία, η επιστροφή των νέων επιστημόνων στη βάση τους, η προσέλκυση επενδύσεων και το Πανεπιστήμιό μας, ας επιδιώξουμε να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας. Επίσης, η ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου εντός χρονοδιαγραμμάτων, η έλευση του τρένου στο νέο λιμάνι, το φυσικό αέριο, η ανάπλαση του Λαδόπουλου, η προσέλκυση τουριστών, η ενδυνάμωση του τοπικού συστήματος Υγείας, οι αγρότες και η δύσκολη καθημερινότητα λόγω ακρίβειας ας γίνουν τομείς ισχυρής διεκδίκησης για αλλαγή μείγματος πολιτικής.
Είμαι και είμαστε όλοι μας σας. Καλό αγώνα!»

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα