Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αλήθεια για το Φυσικό Αέριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αλήθεια για το Φυσικό Αέριο

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα και νιώθουμε μεγάλη χαρά με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των δικτύων και την έλευση του Φυσικού Αερίου στην ΠΑΤΡΑ το ΑΓΡΙΝΙΟ τον ΠΥΡΓΟ και την ΒΙΠΕ Πατρών.

Ένα έργο αναπτυξιακό, βαθιά κοινωνικό και με περιβαλλοντικό αποτύπωμα έρχεται να δώσει νέες ευκαιρίες στην περιφέρειά μας και να βελτιώσει τη ζωή μας.

Η περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη καθώς και η Κυβέρνηση της ΝΔ το βρήκαν έτοιμο, όσο και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για το αντίθετο. Πλέον, αυτή η πρακτική τους είναι τόσο συνηθισμένη που δεν εκπλήσσει και δεν πείθει κανέναν.

Πελαγοδρόμησαν στην αρχή, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα και προσπάθησαν μεθοδικά να απαξιώσουν την δουλειά μας, αλλά η προετοιμασία μας και ο σχεδιασμός μας είχαν γερά θεμέλια.

Προφανώς πρόσθεσαν , προφανώς συνέβαλαν αλλά τα Θεμέλια ήταν τόσο γερά και η στρατηγική τόσο σωστή που ξεπέρασε την όποια σκοπιμότητα.

Επίσης, προφανώς ένα έργο αυτού του βεληνεκούς ξεπερνά τα όρια μιας περιφερειακής αρχής και μιας Κυβέρνησης.

Η κρίσιμη απόφαση πάρθηκε το 2011 όταν τολμήσαμε μα πάμε απέναντι στα μέχρι τότε δεδομένα πού έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι ‘’ ο Αγωγός δεν είναι βιώσιμος ξεχάστε τον ‘’ .

Εμείς όμως αποφασισμένοι αντιτάξαμε, ότι:

Α. Δεν συμβιβαζόμαστε με την άρνηση των Αθηνών , θέλουμε το έργο και το παίρνουμε πάνω μας.

Β. Ενώνουμε δυνάμεις , προετοιμαζόμαστε τεχνικά και μελετητικά άρτια , συμμετέχουμε οικονομικά και Ξεκινάμε να βρίσκουμε συμμάχους πάνω στα νέα δεδομένα.

Γ. Αλλάζουμε την μέχρι τότε Στρατηγική που ήταν η έλευση μόνο με αγωγό και εξετάζουμε επίσημα την περίπτωση κατασκευής των δικτύων και εφοδιασμό με υγροποιημένο αέριο μέσω σταθμών ανεφοδιασμού.

Κινηθήκαμε σταθερά, με συνέπεια πάνω σε δύο αρχές και δεν παρεκκλίναμε καθόλου.

Δίκτυα και στους τρείς νομούς στα πλαίσια της Ισόρροπης ανάπτυξης και όχι μόνο στην Πάτρα που αρχικά μας είχαν προτείνει και κυρίως συμμέτοχή οικονομική στο 50 % του προϋπολογισμού του έργου από το κεντρικό κράτος.

Η στρατηγική μας απεδείχθη Ρεαλιστική, Οραματική, Υλοποιήσιμη. Σήμερα δε αποδεικνύεται και πρωτοπόρα αν δούμε τι συμβαίνει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό φυσικού αερίου μετά την ενεργειακή κρίση.

Υπεγράφη η προγραμματική Σύμβαση με ΔΕΠΑ , ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο δυτικής Ελλάδος), ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας) και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να προετοιμάσουμε μεθοδικά όλες τις απαραίτητες μελέτες.

Προβλέπαμε πόρους από το ΠΕΠ 2014 – 2021 της Περιφέρειά μας και ταυτόχρονα διεκδικήσαμε και πετύχαμε την συμμέτοχή του κράτους στο 50% όπως είχαμε βάλει κεντρικό στόχο της πολιτικής μας παίρνοντας ΣΑΕ τον Δεκέμβριο του 2018.

Η νέα περιφερειακή Αρχή προφανώς συνέλαβε στα πλαίσια της συνέχειας της διοίκησης και ορθά έπραξε. Και το αναγνωρίζουμε χωρίς μεμψιμοιρίες.

Η ιστορία κύριοι δεν παραγράφεται και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν να απαξιώσει την δουλειά, την προσφορά, τον κόπο και την παρακαταθήκη μας. Ιδιαίτερα δε για το φυσικό αέριο που το πήραμε όχι από το ΜΗΔΕΝ αλλά από το ΜΕΙΟΝ.

Επειδή η ευγένεια και η γενναιότητα είναι σπάνιο είδος τις μέρες μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όσους συνέβαλαν, τον φίλο Υπουργό Γιάννη Μανιάτη που μας πίστεψε και στήριξε από την πρώτη στιγμή, τον μετέπειτα υπουργό Γιώργο Σταθάκη, τους πρόεδρους των Επιμελητηρίων Θανάση Γιανναδάκη, Βασίλη Αϊβαλή και Λίνο Μπλέτσα, τους αντιπεριφερειάρχες Υφαντή Νίκο, Μπαλαμπάνη Νίκο, τον συνεργάτη Βαγγέλη Καραχάλιο, τους προέδρους και Διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΔΑ και ΔΕΠΑ καθώς και την νέα περιφερειακή αρχή.

Παράλληλα,

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να μην αρκεστεί στους πανηγυρισμούς και βολευτεί με ότι βρήκε έτοιμο αλλά να προετοιμάσει γρήγορα την επόμενη φάση για κατασκευή δικτύων στην Αμαλιάδα το Μεσολόγγι και το Αίγιο καθώς και να παρακολουθεί ώστε το έργο να είναι ωφέλιμο όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και τον απλό Λαό.

Ο ΔΡΟΜΟΣ της συνέπειας είναι ΟΔΗΓΟΣ μας

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κάλεσμα του Δήμου να γνωρίσουν από κοντά και να υιοθετήσουν αδεσποτάκια

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Πατρινών, μεγάλων και μικρών, στο σημερινό κάλεσμα του Δήμου Πατρέων, να γνωρίσουν από κοντά και να υιοθετήσουν, τα αδεσποτάκια, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στην πλαζ της Αγυιάς.

Πρόκειται για ζώα συντροφιάς, που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Δήμου στο Δρέπανο, αλλά και εκείνα, που φιλοξενούν εθελοντές της πόλης μας ως ανάδοχοι μέχρι την υιοθεσίας τους.

Κοντά τους ήταν σήμερα και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, για να συνομιλήσει μαζί τους, για την ανάγκη υπεύθυνης υιοθεσίας, προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων ή τουλάχιστον να μειωθεί ο αριθμός των εγκαταλειμμένων ζώων. Είναι κοινωνικό το ζήτημα και όλη η κοινωνία πρέπει να βάλει το δικό της λιθαράκι, είπε και για μια ακόμα φορά, ευχαρίστησε και συγχάρηκε τους εργαζομένους του Δήμου που είναι υπεύθυνοι και φροντίζουν την δομή φιλοξενίας των αδέσποτων στο Δρέπανο, γιατί εκείνοι είναι που κρατούν αυτό το χώρο σ’ ένα υψηλότατο επίπεδο.

Σήμερα, στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας, σκύλοι και γάτες, όμορφα πλάσματα, διαφόρων ηλικιών και χαρακτήρα, ψάχνουν μια ζεστή αγκαλιά, μια υπεύθυνη υιοθεσία, κάποιον να μοιραστούν τη ζωή και να δώσουν την αγάπη τους.
Τα ζωάκια, μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου και τους εθελοντές, παρουσιάζουν πρωταθλητές του στίβου της Ολυμπιάδας Πατρών που βρίσκονται εκεί μαζί με τους προπονητές τους.

Παραβρίσκεται επίσης και η κτηνίατρος του Δήμου Πατρέων, καθώς και μία εκπαιδεύτρια θετικής εκπαίδευσης προκειμένου να δίνουν συμβουλές και πληροφορίες στους ανθρώπους που θα θελήσουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι, ή απλά να μάθουν περισσότερα γι αυτά.

Η εκδήλωση γίνεται από τον Δήμο Πατρέων και πλαισιώνεται από τη στήριξη και συνεργασία των Εθελοντών και των Φιλοζωικών Σωματείων.
Η Ολυμπιάδα Πατρών τέλος, που έχει ως ηθική αρχή την προστασία των ζώων, θα προσφέρει έκπτωση στις συνδρομές σε όσους υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, ενώ με την ευκαιρία θα δίνουν συμβουλές και σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Pink the City 2022 – Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022 ξεκινούν, στο ειδικό περίπτερο στην Πλατεία Γεωργίου, οι εγγραφές για το φετινό PINK THE CITY. Οι γυναίκες του δυναμικού Συλλόγου δίνουν και πάλι το παρόν συμμετέχοντας στην
παγκόσμια κινητοποίηση του Οκτώβρη, μήνα διεθνώς καθιερωμένου για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΞΑΝΑ-βάφει την πόλη ροζ και καλεί όλους τους πολίτες να
συμμετέχουν στην κορυφαία αυτή δράση, στον Περίπατο Ζωής, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου
2022, με εκκίνηση τα Ψηλα Αλώνια.
Με την εγγραφή σας στηρίζετε το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ για να μπορεί να συνεχίζει τις
δράσεις και τα προγράμματα του, που παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες που νοσούν από
καρκίνο μαστού (ψυχοκοινωνική στήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους και κοινωνικούς
λειτουργούς, ενημέρωση για παροχές και δικαιώματα, περούκες, επιθέματα, υλοποίηση
προγραμμάτων στήριξης φροντιστών ογκολογικών ασθενών ) και παίρνετε δώρο το
συλλεκτικό μπλουζάκι των 10 χρόνων Pink the City (μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος).
Επίσης στις 5-6-7-8 Οκτωβρίου, Τετάρτη- Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο θα
διενεργηθούν οι καθιερωμένες κλινικές εξετάσεις μαστού για τον γενικό πληθυσμό από
τους πλέον έγκυρους και εξειδικευμένους χειρουργούς της πόλης στην Κινητή Μονάδα
Υγείας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, που θα βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου ως εξής:
-Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 10:00-14:00
-Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 10:00-14:00 & 18:00-21:00
-Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 10:00-14:00 & 18:00-21:00
-Σάββατο 8 Οκτωβρίου 10:00-14:00
Το Σάββατο, στις 8 Οκτωβρίου, εξάλλου, το Pink the City θα μεταφερθεί για λίγο στους
κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αγρινίου, προκειμένου να διαχυθεί η προσπάθεια
ενημέρωσης και κινητοποίησης των γυναικών και εκεί, σε συνεργασία με το Κοινωνικό
Ιατρείο και Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του
Δήμου Αγρινίου , την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και τον Δήμο Αγρινίου.
Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, στις 20:00, θα ανάψει στα χρώματα του PINK THE CITY 2022, o
ιστορικός κυματοθραύστης της πόλης υπό τους ήχους του σαξόφωνου του Νίκου Βεντούρα.
Σας περιμένουμε στο Μώλο για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή.
Μείνετε συντονισμένοι στους ρυθμούς PINK THE CITY 2022 !!!

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μάθημα» ήθους και ανθρωπιάς-Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών παρέδωσαν στην Ασφάλεια χρηματικό ποσό που βρήκαν χθες το απόγευμα στη Bέσο

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι με αρχές και αξίες, οι οποίοι που βάζουν την αξιοπρέπειά τους πάνω από το συμφέρον τους, τόσο υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί να γίνει καλύτερη η κοινωνία μας.

Ένας τέτοιο μήνυμα έστειλαν με την πράξη τους τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι βρήκαν χρήματα στο έδαφος και έσπευσαν να τα παραδώσουν στην Ασφάλεια.
Τα χρήματα τα είδε μπροστά του πρώτα ο 22χρονος τεταρτοετής φοιτητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωσήφ Χόνταλι, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τους φίλους του. Μαζι του ήταν οι, Γιώργος Λιαδής φοιτητής στο 3ο έτος στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Βασίλης Τόμα, 17ετών, πρωτοετής φοιτητής στο Βιολογικό και Μιχάλης Γογγολίδης, ο δευτεροετής φοιτητής στο Βιολογικό, οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να παραδώσουν το ποσό.

«Για μιας ήταν μια αυτονόητη πράξη, το θεωρήσαμε χρέος να παραδώσουμε τα χρήματα στην Αστυνομία» δήλωσαν στην «Γ» οι τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι με την κίνησή τους αυτή έδωσαν ένα μάθημα ήθος, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

Και συνέχισαν: «Ούτε σαν σκέψη δεν μας πέρασε να μπούμε στον πειρασμό να τα κρατήσουμε. Κυρίαρχα αυτό που σκεφθήκαμε ήταν πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ήταν μέρος σύνταξης ή ένα επίδομα ανεργίας για κάποιον και να ήταν πολύτιμα για να ζήσει… Διανύουμε δύσκολες μέρες, με συνανθρώπους μας με οικονομικά προβλήματα και σίγουρα όποιος τα έχασε τα έχει ανάγκη και ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί ο κάτοχός τους».
Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στον πολυχώρο Βέσο Μάρε στην Πάτρα όταν οι τέσσερις φοιτητές που είχαν πάει στο χώρο προκειμένου να κάνουν μια έρευνα αγοράς σε πολυκατάστημα είδαν στο έδαφος χαρτονομίσματα.

Χωρίς να μπουν στον πειρασμό, έσπευσαν αμέσως να αναζητήσουν στον χώρο τυχόν στοιχεία, όπως αστυνομική ταυτότητα ή άλλα προσωπικά έγγραφα, χωρίς όμως να βρουν κάτι. Αναζήτησαν φύλακα του πολυχώρου, μήπως ο άνθρωπος που έχασε τα χρήματα απευθύνθηκε σε αυτόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, αποφάσισαν να μεταβούν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα και να τα παραδώσουν στις αρμόδιες Αρχές.

Έφθασαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, κατευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και παρέδωσαν τα χρήματα, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν έκρυψαν την έκπληξή τους και συνεχάρησαν τους νέους φοιτητές για τις αρχές και το ήθος τους, λέγοντας πως αποτελούν φωτεινά παραδείγματα στις μέρες μας για την στάση τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα