Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα – Τι αποκάλυψε πρώτη η «Γ» για νέα αναδιάρθρωση δικτύου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του δικτύου καταστημάτων της Πειραιώς, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Γ», που πιθανολογείται να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, πιθανολογείται η μετάκληση της απόφασης λειτουργίας της τράπεζας στα Καλάβρυτα όπου, μετά το «λουκέτο» του γραφείου στην Κλειτορία, είναι το μόνο που εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους σε μεγάλο μέρος της, ορεινής, κεντρικής Πελοποννήσου.

Μετά την δημοσίευση της σχετικής πληροφορίες, μέσα από την αξιόπιστη ενημέρωση της «Γ», είχαμε πριν από 48 ώρες την κοινή αντίδραση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αχαΐας, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου.
«Η απόφαση θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους πολίτες των Καλαβρύτων, μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά, με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που καθιστά δυσχερείς και δαπανηρές τις μετακινήσεις για την εξυπηρέτηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, δηλαδή πολίτες που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφοι, κλπ), αλλά και όσων κατοίκων έχουν περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες» αναφέρουν οι δύο βουλευτές.
Που καταγγέλλουν ως «προκλητική» την αδιαφορία της κυβέρνησης «απέναντι στις τραπεζικές τακτικές ερήμωσης της υπαίθρου» και την καλούν «να διασφαλίσει ένα λειτουργικό δίκτυο τραπεζικών καταστημάτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και η καθημερινότητα των πολιτών σε όλη τη χώρα».
Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Γ» στους σχεδιασμούς που έχει εκπονήσει, η διοίκηση της Τράπεζας, προβλέπεται ότι θα κλείσουν 50 – 80 καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ και ο συνολικός αριθμός εργαζομένων στον κλάδο θα μειωθεί.
Πολλοί εργαζόμενοι αναμένεται να ακολουθήσουν μια νέα εθελουσία έξοδο, άλλοι θα μετακινηθούν, ενώ ανακατατάξεις προσωπικού θα γίνουν σε όλο το εύρος των δικτύων, καθώς ο όγκος και η φύση των συναλλαγών αλλάζουν (ψηφιοποίηση).
Με αφορμή δημοσιεύματα και διαπιστώσεις που αναφέρονται στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τσενές, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του, για την επικείμενη υποβάθμιση και ερημοποίηση του Δήμου Καλαβρύτων.
Με ανοικτή επιστολή αναφέρεται στις ευθύνες που έχει για όλη αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή του κ. Παπαδόπουλου, τους ζητά να βγουν από τη «νιρβάνα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για το συντονισμό της αντίδρασης όλης της κοινωνίας».
Για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Καλαβρύτων που εξυπηρετεί μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Κλειτορίας, μια πολύ μεγάλη ορεινή περιοχή, με ηλικιωμένους, αγρότες και επαγγελματίες, αναμένονται έντονες αντιδράσεις, όπως ήδη προανήγγειλε μέσω της «Γ» ο τοπικός πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων της ΝΔ Νίκος Τσάμης.
@ Παρόμοιες πληροφορίες μιλούν και για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Νοσοκομείο του Ρίου. Σημειώνουμε ότι, αν ευσταθούν οι φήμες αυτές, ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου Πατρέων θα παραμείνει χωρίς κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement