Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Στην τελική ευθεία-Το Σάββατο 18/6 θα γίνει η άφιξη των αποστολών στην Πάτρα για το Champions League Κωφών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το Champions League Κωφών που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Πάτρα και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες θα ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα οι αγώνες θα αρχίσουν 20 έως 25 Ιουνίου με την συμμετοχή 10 ομάδων.

Όπως είχε αναφέρει η «Γ» η διοργάνωση αυτή θα γίνει στη χώρα μας για δεύτερη φορά (είχε προηγηθεί πριν πολλά χρόνια στην Λάρισα) και η κλήρωση αναμένεται να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου (12μ.) σε ξενοδοχείο της περιοχής από την ευρωπαϊκή τεχνική επιτροπή της διοργάνωσης που θα έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στα γήπεδα που βρίσκονται εντός Αχαΐας με τον μεγάλο τελικό να είναι προγραμματισμένος να λάβει χώρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Οι δέκα ομάδες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δύο ομίλους των πέντε είναι οι εξής: ASKBNDE Πάτρας (Ελλάδα), ΠΟΚ Αθηνών (Ελλάδα), St John’s D.F.C. (Αγγλία), Washington DFC (Αγγλία), CSSM Paris (Γαλλία), ESS Vitry (Γαλλία), ΑΣΚΚ Μίνωας (Ελλάδα), ΠΑΟΚ Μοριάς (Ελλάδα), GSG Στουτγάρδης (Γερμανία) και CD. Castellon Asorcas (Ισπανία).

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Οι αποστολές θα έρθουν στην πόλη μας στις 18/6 ημέρα Σάββατο ενώ την επόμενη Κυριακή 19/6 θα υπάρχει η συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση των Συλλόγων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο (18/06): Άφιξη αποστολών στην Πάτρα

Κυριακή (19/06): Συνάντηση

Δευτέρα (20/06): Αγώνες ομίλων

Τρίτη (21/06): Αγώνες ομίλων

Τετάρτη (22/06): Αγώνες ομίλων

Πέμπτη (23/06): Ημιτελικοί

Παρασκευή (24/06) Ημιτελικοί

Σάββατο (25/06): Τελικός

Τελετή λήξης

Κυριακή (26/06): Αναχώρηση.

 

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ DEAF CHAMPIONS LEAGUE (DCL)

Όταν ο Armin Dorfschmid και ο Thomas Kramer ήταν νέοι, μιλούσαν συχνά για τη δημιουργία του DCL. Η επιθυμία τους ήταν να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο και να γίνουν οι ιδρυτές του DCL.

Εκείνη την εποχή ο σύλλογός τους GSG Stuttgart ήταν σταθερά ο ισχυρότερος Γερμανικός Όμιλος Κωφών. Ήθελαν να βρουν μια νέα πρόκληση. Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες που παίζουν μεταξύ τους και ανταγωνίζονται για να μάθουν ποια ήταν η ισχυρότερη ποδοσφαιρική ομάδα Κωφών στην Ευρώπη. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο για τους κωφούς εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να το αντέξει για λόγους οικονομικούς. Η επαφή με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί γιατί δεν υπήρχαν μέσα επικοινωνίας (ίντερνετ, τηλέφωνο, βιντεοτηλέφωνο κ.λπ.), όπως υπάρχει σήμερα. Οι τηλεφωνικές κλήσεις ήταν αδύνατες λόγω της κώφωσης. Με πάθος έπαιξαν ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και στην Εθνική Γερμανίας.

Λόγω των μεγάλων τουρνουά (Ολυμπιακοί Κωφών, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και διεθνή τουρνουά), μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με ποδοσφαιρόφιλους από άλλες χώρες και έκαναν πολλές νέες επαφές.

Το 2006, ο Τόμας Κράμερ πήγε στο Λονδίνο της Αγγλίας όπου γνώρισε τον Μέμνο Κωστή και εκείνη την περίοδο μίλησαν για το ποδόσφαιρο. Τελικά, ο Τόμας άρχισε να διηγείται το όνειρο του Deaf Champions League. Ο Μέμνος Κωστής και ο μικρότερος αδερφός του Μάριος λάτρεψαν την ιδέα της ίδρυσης ενός Champions League Κωφών για να πυροδοτήσει μια κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η ομάδα τους, St Johns Deaf FC κέρδιζε σταθερά και στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρωτάθλημα. Μια άλλη ιδέα αναπτύχθηκε μεταξύ του Thomas και του Memnos να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία είναι γνωστή ως φθηνή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη ως χορηγό, επιτρέποντας στις ομάδες να πετούν οπουδήποτε στην Ευρώπη. Αλλά στην πραγματικότητα αυτή ήταν απλώς μια ιδέα που δεν μεταφράστηκε σε πράξη. Στις μέρες μας οι Κωφοί μπορούν να επικοινωνούν με άλλα άτομα με προβλήματα ακοής μέσω της νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών, αυτό έγινε ένας ισχυρός κρίκος για την υλοποίηση του ονείρου του «Deaf Champions League».

Τον χειμώνα του 2007, ο Marios Costi, επισκεπτόμενος τη Γερμανία με τους φίλους του, ανακοίνωσε ότι ο αγγλικός σύλλογος St Johns DFC είχε αποφασίσει να φιλοξενήσει το “Deaf Champions League” στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2008. Το St Johns DFC χρειαζόταν την υποστήριξη άλλων ομάδων Κωφών στην Ευρώπη για να ξεκινήσει αυτό και ζήτησε από την GSG Στουτγάρδη να συμμετάσχει στην προετοιμασία τους.

 ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ:


Ροή ειδήσεων

Advertisement