Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Παρεμβάσεις σε θέρμανση και μετακινήσεις στο ενεργειακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ανακοινώνει η Κομισιόν

Δημοσιεύθηκε

στις

Πακέτο μέτρων με στόχο τη μείωση της ζήτησης στην ενέργεια, μέσω αλλαγής στις συνήθειες των πολιτών, αλλά και μέσω fast-track μέτρων για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, περιλαμβάνει το σχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο έλλειψης φυσικού αερίου και πετρελαίου σε περίπτωση διακοπής των ροών από τη Ρωσία.

Το σχέδιο στηρίζεται, από τη μία πλευρά, σε μέτρα άμεσης εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της εθελοντικής αλλαγής της συμπεριφοράς και των συνηθειών. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η προσέγγιση για ενίσχυση και επιτάχυνση των δομικών, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα.

Όσον αφορά στις βραχυπρόθεσμες επιλογές εστιάζουν στη θέρμανση των νοικοκυριών και των υπηρεσιών, στις μεταφορές και τις μετακινήσεις και έχουν εθελοντικό χαρακτήρα. Οι ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, η μείωση των ορίων ταχύτητας, αλλά και το να είναι η κλειστή η θέρμανση σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement