Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έγιναν 190.000 rapid tests και βρέθηκαν περίπου12.500 θετικά- Απολογισμός 6η ΥΠΕ και Επιμελητηρίου για τον covid

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σημαντική συμβολή στον έλεγχο, τον περιορισμό της διασποράς και τη θωράκιση της τοπικής κοινωνίας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας με τη δράση “Συμμαχία για την Υγεία”, υπογραμμίστηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας το πρωί της Πέμπτης στο χώρο του Επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, για τα δωρεάν rapid test που πραγματοποιούνται στους χώρους του Επιμελητηρίου, ο κ. Καρβέλης σημείωσε μεταξύ άλλων.
“Αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως την αναγκαιότητα υγειονομικής επαγρύπνησης στην περιοχή της Πάτρας, μετά την εμφάνιση του πρώτου και του δεύτερου κύματος, προχωρήσαμε στη σύναψη συνεργασιών με φορείς της πόλης που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για την υγειονομική ασφάλεια των συμπολιτών μας. Ένας εξ αυτών των φορέων ήταν η Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Το πλεονέκτημα που έχει η συγκεκριμένη διοίκηση είναι η έδρα του Επιμελητηρίου που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και μάλιστα στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης”.
«Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε αυτή η μεγάλη ανάγκη για τη διενέργεια ελέγχων, παραχωρήσαμε τις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τη συγκεκριμένη δράση. Ξεκινήσαμε στην αρχή, από κάποιες ώρες και κατόπιν πάντα σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, γίνονται καθημερινά, όλη την εβδομάδα, πρωί και απόγευμα», σημείωσε ο κ. Μαρλαφέκας.
Στη συνέντευξη επισημάνθηκε επίσης, ότι οι δύο φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους, με κεντρικό άξονα την υγειονομική ετοιμότητα, ώστε να διατηρηθεί, σε όσο το δυνατόν, καλύτερα επίπεδα η υγεία του πληθυσμού της πόλης, με τον άμεσο εντοπισμό των μη συμπτωματικών κρουσμάτων. Υπό το πρίσμα αυτό, συνεργεία του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκαν σε παραχωρημένες αίθουσες του κτιρίου του Επιμελητηρίου και από τις 5 Ιανουαρίου του 2021 διενεργούνται δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι, καθημερινά, στους πολίτες της Πάτρας. Το πρόγραμμα διενέργειας των ελέγχων είναι δωδεκάωρο, δηλ. από τις 8:15 το πρωί μέχρι τις 20:15 αργά το απόγευμα, καθημερινά, αλλά και Σαββατοκύριακα.
“Μάλιστα, θυμίζω ότι, όταν τα καταστήματα βγήκαν από το αυστηρό lock down, είχε δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να εξυπηρετούνται κατά το δίωρο 8:30 -10:30 το πρωί, ώστε να εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Το ίδιο ίσχυσε και για τους εργαζόμενους στην Εστίαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 189.878, ενώ το σύνολο των θετικών κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί είναι 12.382, συνολικά. Κατά τις περιόδους της έξαρσης απασχολούνταν δύο ομάδες ΚΟΜΥ ταυτόχρονα για να επιτευχθεί η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η εξέταση γίνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε ανήλικες τηρώντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως η υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συγκατάθεσή του στην εξέταση του παιδιού του. Δηλ. η διαδικασία της δωρεάν δειγματοληπτικής εξέτασης προς τα παιδιά έγινε ιδιαίτερη υποστηρικτική κατά την περίοδο των εξάρσεων της νόσου στα σχολεία. Το σημαντικό είναι ότι το Επιμελητήριο πέρασε στην αντίληψη του πατρινού πολίτη ως το απόλυτο σημείο αναφοράς για τον υγειονομικό έλεγχο τεστ αντιγόνου κατά του νέου κορονοιού”, υπογράμμισε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.
Εθελοντική αιμοδοσία
Ο κ. Καρβέλης, παράλληλα τόνισε ότι η συνεργασία των δύο φορέων, δεν περιορίζεται μόνο στην υγειονομική επαγρύπνηση για τον εντοπισμό των ενεργών κρουσμάτων του νέου κορονοιού, αλλά εξαπλώνεται και στην μέριμνα για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκες σε αίμα και δίνοντας στοιχεία ανέφερε τα εξής:
“Τον Ιούνιο του 2021 το Επιμελητήριο Αχαΐας παραχώρησε μία εξωτερική αίθουσα προς το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π., ύστερα πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία και με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (παράρτημα Πάτρας). Στόχος μας, ήταν η ύπαρξη μιας αιμοδοτικής μονάδας σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να διευκολύνεται η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, σε περιόδους που τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ιδιαίτερα αυστηρά στις νοσηλευτικές μονάδες. Επιπλέον, με την παρουσία ενός σταθερού σημείου στο κέντρο της πόλης μας, είναι εύκολη η προσέγγιση νέων αιμοδοτών”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα Αιμοδοσίας λειτουργούσε εβδομαδιαία με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μέχρι τον Φεβρουάριο είχαν προσέλθει 404 αιμοδότες, εκ των οποίων οι 372 κρίθηκαν κατάλληλοι και αιμοδότησαν, ενώ πλήθος συμπολιτών μας ενημερώθηκε για την προσφορά αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού και οστών. Κατά τους εαρινούς μήνες η εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του Επιμελητηρίου έχει διακοπεί, προσωρινά. Η επανεκκίνηση της δράσης θα γίνει τον Ιούνιο.
«Οι δύο παραχωρημένες αίθουσες για την αιμοδοσία θα παραμείνουν στη διάθεση του κοινού, μέχρι την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου», συμπλήρωσε ο κ. Μαρλαφέκας, δηλώνοντας απόλυτη στήριξη και στη συγκεκριμένη παράλληλη δράση.
Μέλημα της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, όσο και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Καρβέλη, όσο και από τον κ. Μαρλαφέκα, στη συνέντευξη τύπου, είναι η διατήρηση της Δημόσιας Υγείας των πολιτών της Πάτρας. Προσθέτοντας τα εξής: «Σημασία έχει οι πολίτες αυτοί, που αποτελούν το εργατικό δυναμικό, αλλά συνάμα και το καταναλωτικό κοινό, να τυγχάνουν υγειονομικής επάρκειας και χαμηλού δείκτη νοσηρότητας. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι μακροχρόνιες νοσηλείες στις νοσηλευτικές μονάδες και οι πολίτες παραμένουν ενεργοί σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους».

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαϊας ο πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας μαζί με τον Υπεάρχη Γιάννη Καρβέλη.

 

Κατά την διάρκεια του covid πραγματοποιήθηκαν 190.000 έλεγχοι από τους οποίους περίπου τα 12.500 τεστ βρέθηκαν θετικά.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήκωσαν τα χέρια ψηλά-Αντίδραση λογιστών στην παράταση της τελευταίας στιγμής για την απογραφή στο «ΕΡΓΑΝΗ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίδραση των λογιστών και φοροτεχνικών προκάλεσε η ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Εργασίας, αργά προχθές, για την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου συνοδεύθηκεκαι από στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, και στην Πάτρα, περίπου οι 7 στους 10 εργαζομένους απογράφηκαν έγκαιρα και χωρίς καθυστέρηση!
«Θα υπάρχουν πολλά λάθη και ανακρίβειες, υποβάλλαμε δηλώσεις με το πιστόλι στον κρόταφο, η παράταση δόθηκε εν μέσω αργίας στην Πάτρα, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία» δηλώνει ο Αλέξανδρος Μπογιάκης, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Αχαΐας.

«Οι επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ακόμα για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων και κατά την διάρκεια της απογραφής, αλλά και μετά από αυτή» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΦΕΕ) σε χθεσινή της ανακοίνωση σύμφωνα στην οποία ζητά από τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη άμεση ενημέρωση, κάθε βαθμίδας φορέων επιχειρήσεων» για το Ψηφιακό Ωράριο και την Ψηγιακή Κάρτα Εργασίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, επί συνόλου 2,4 εκατ. εργαζομένων, έως το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου -μια ημέρα πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας- οι εγγραφές αντιστοιχούσαν σε 974.000 εργαζομένους. Έως τις 6.00 μ.μ. της Τετάρτης είχαν γίνει εγγραφές για 1.346.205 εργαζομένους (ποσοστό 55,8%% επί του συνόλου) ενώ επί συνόλου 290 χιλ. επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί οι 196 χιλ. (ποσοστό 67%).

«Οι λογιστές έβαλαν σε προτεραιότητα υποχρεώσεις που είχαν και έχουν ποινικές ευθύνες και οικονομικές επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις. Μπορεί η πλατφόρμα να ήταν ανοιχτή αλλά δεν δώσατε ποτέ σαφείς οδηγίες λειτουργίας, τις οποίες προφανώς ξεχάσατε στο συρτάρι σας» αναφέρει στην επιστολή της στον Υπουργό η ΠΟΦΕΕ και καλεί «τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς των επιχειρήσεων να εκφράσουν επιτέλους την έντονη δυσαρέσκεια τους».

Ο χρόνος μέχρι τις 20/12 που παρατάθηκε η απογραφή δεν είναι αρκετός υποστηρίζουν λογιστές – φοροτεχνικοί κατηγορώντας το υπουργείο ότι δεν έχει δώσει «καμία απολύτως σημασία στα προβλήματα που σας έχουν μεταφερθεί απ’ όλα τα μέρη της χώρας, από χιλιάδες επιχειρήσεις, από συνδικαλιστικούς φορείς όλων των βαθμίδων».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται το Σάββατο(3/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤ. ΣΠΑΝΟ
(ΕΤΩΝ 84)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κρήνης Πατρών.
Η σύζυγος. Τα παιδιά του. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον αγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΙΩΑΝ. ΠΑΝΟΥΣΗ
(ΣΥΝ/ΧΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟ – ΕΤΩΝ 60)
Κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρίνου Αχαΐας.
Η σύζυγος: Μαρία. Η κόρη του: Αναστασία Πανούση. Η μητέρα του: Δήμητρα (χήρα) Ιωάν. Πανούση. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

Την πολυαγαπημένη μας
ΛΟΥΙΖΑ (χήρα) ΑΡΙΣΤ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 98)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών.
Η κόρη της: Ελένη Αναγνωστοπούλου. Οι εγγονοί: Αριστείδης Στεφανίδης, Γιώργος Στεφανίδης. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον πολυαγαπημένο μας
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΙΩΑΝ. ΤΕΓΚΕΛΙΔΗ
(ΕΤΩΝ 91)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρίου.
Η σύζυγος: Ελένη (Έλλη). Τα παιδιά του: Γιάννης και Αθηνά, Βαγγέλης και Αναστασία. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί: Αδαμάντιος, Χριστίνα, Ελένη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την πολυαγαπημένη μας
ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΔΙΟΝ. ΚΟΡΦΙΑΤΗ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 10 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Παπαθωμά. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Κοιμητήριο Αγίου Μηνά.
Τα παιδιά: Νικόλαος Κορφιάτης, Λάμπρος Κορφιάτης. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Τηλ. επικ.: 2610-426.787, 6973-698.042, 6906-611.060. Ευβοίας 199. Εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία
ΑΝΔΡΙΑΝΑ (χήρα) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΟΥΚΑ
(ΕΤΩΝ 94)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Σαντομερίου Αχαΐας.
Τα παιδιά: Γεώργιος και Στέλλα Ντούκα, Ευανθία και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Νικολίτσα και Διονύσιος Θεοδόσης. Τα εγγόνια: Μαρία-Ανδριάνα και Σωτήριος-Γεράσιμος, Σπυριδούλα, Σπυρίδων-Νεκτάριος, Ιωάννης-Σάββας. Τα δισέγγονα: Εμμέλεια, Εριέττα. Τα αδέλφια: Ηλίας και Αγγελική Μάρκου, Βικτωρία Μάρκου. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφεία Τελετών – Μνημοσύνων ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 165, Πάτρα. Τηλ.: 2610-361.555. Κιν.: 6979-140.091, 6975-730.357.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εορταστικό ωράριο που προτείνεται από τον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών

για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2022-2023, είναι το εξής:

 

 

Κυριακή 11/12/2022 11.00 – 17.00
Δευτέρα 12/12/2022 09.00 – 14.30
Τρίτη 13/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Τετάρτη 14/12/2022 09.00 – 14.30
Πέμπτη 15/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Παρασκευή 16/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Σάββατο 17/12/2022 10.00 – 16.00
Κυριακή 18/12/2022 11.00 – 17.00
Δευτέρα 19/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Τρίτη 20/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Τετάρτη 21/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Πέμπτη 22/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Παρασκευή 23/12/2022 09.00 – 21.00
Σάββατο 24/12/2022 10.00-19.00
Κυριακή 25/12/2022 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 26/12/2022 ΑΡΓΙΑ
Τρίτη 27/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Τετάρτη 28/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Πέμπτη 29/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Παρασκευή 30/12/2022 09.00-21.00
Σάββατο 31/1/2022 10.00-19.00
Κυριακή 1/1/2023 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 2/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
Παρασκευή 6/1/2023 ΑΡΓΙΑ
  • Για τους εργαζόμενους θα πρέπει να τηρηθούν όσα εκ του Νόμου ορίζονται.

 

 

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. σας εύχεται καλές δουλειές & καλές γιορτές!

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα