Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έγιναν 190.000 rapid tests και βρέθηκαν περίπου12.500 θετικά- Απολογισμός 6η ΥΠΕ και Επιμελητηρίου για τον covid

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σημαντική συμβολή στον έλεγχο, τον περιορισμό της διασποράς και τη θωράκιση της τοπικής κοινωνίας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας με τη δράση “Συμμαχία για την Υγεία”, υπογραμμίστηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας το πρωί της Πέμπτης στο χώρο του Επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, για τα δωρεάν rapid test που πραγματοποιούνται στους χώρους του Επιμελητηρίου, ο κ. Καρβέλης σημείωσε μεταξύ άλλων.
“Αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως την αναγκαιότητα υγειονομικής επαγρύπνησης στην περιοχή της Πάτρας, μετά την εμφάνιση του πρώτου και του δεύτερου κύματος, προχωρήσαμε στη σύναψη συνεργασιών με φορείς της πόλης που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για την υγειονομική ασφάλεια των συμπολιτών μας. Ένας εξ αυτών των φορέων ήταν η Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Το πλεονέκτημα που έχει η συγκεκριμένη διοίκηση είναι η έδρα του Επιμελητηρίου που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και μάλιστα στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης”.
«Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε αυτή η μεγάλη ανάγκη για τη διενέργεια ελέγχων, παραχωρήσαμε τις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τη συγκεκριμένη δράση. Ξεκινήσαμε στην αρχή, από κάποιες ώρες και κατόπιν πάντα σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, γίνονται καθημερινά, όλη την εβδομάδα, πρωί και απόγευμα», σημείωσε ο κ. Μαρλαφέκας.
Στη συνέντευξη επισημάνθηκε επίσης, ότι οι δύο φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους, με κεντρικό άξονα την υγειονομική ετοιμότητα, ώστε να διατηρηθεί, σε όσο το δυνατόν, καλύτερα επίπεδα η υγεία του πληθυσμού της πόλης, με τον άμεσο εντοπισμό των μη συμπτωματικών κρουσμάτων. Υπό το πρίσμα αυτό, συνεργεία του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκαν σε παραχωρημένες αίθουσες του κτιρίου του Επιμελητηρίου και από τις 5 Ιανουαρίου του 2021 διενεργούνται δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι, καθημερινά, στους πολίτες της Πάτρας. Το πρόγραμμα διενέργειας των ελέγχων είναι δωδεκάωρο, δηλ. από τις 8:15 το πρωί μέχρι τις 20:15 αργά το απόγευμα, καθημερινά, αλλά και Σαββατοκύριακα.
“Μάλιστα, θυμίζω ότι, όταν τα καταστήματα βγήκαν από το αυστηρό lock down, είχε δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να εξυπηρετούνται κατά το δίωρο 8:30 -10:30 το πρωί, ώστε να εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Το ίδιο ίσχυσε και για τους εργαζόμενους στην Εστίαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 189.878, ενώ το σύνολο των θετικών κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί είναι 12.382, συνολικά. Κατά τις περιόδους της έξαρσης απασχολούνταν δύο ομάδες ΚΟΜΥ ταυτόχρονα για να επιτευχθεί η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η εξέταση γίνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε ανήλικες τηρώντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως η υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συγκατάθεσή του στην εξέταση του παιδιού του. Δηλ. η διαδικασία της δωρεάν δειγματοληπτικής εξέτασης προς τα παιδιά έγινε ιδιαίτερη υποστηρικτική κατά την περίοδο των εξάρσεων της νόσου στα σχολεία. Το σημαντικό είναι ότι το Επιμελητήριο πέρασε στην αντίληψη του πατρινού πολίτη ως το απόλυτο σημείο αναφοράς για τον υγειονομικό έλεγχο τεστ αντιγόνου κατά του νέου κορονοιού”, υπογράμμισε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.
Εθελοντική αιμοδοσία
Ο κ. Καρβέλης, παράλληλα τόνισε ότι η συνεργασία των δύο φορέων, δεν περιορίζεται μόνο στην υγειονομική επαγρύπνηση για τον εντοπισμό των ενεργών κρουσμάτων του νέου κορονοιού, αλλά εξαπλώνεται και στην μέριμνα για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκες σε αίμα και δίνοντας στοιχεία ανέφερε τα εξής:
“Τον Ιούνιο του 2021 το Επιμελητήριο Αχαΐας παραχώρησε μία εξωτερική αίθουσα προς το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π., ύστερα πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία και με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (παράρτημα Πάτρας). Στόχος μας, ήταν η ύπαρξη μιας αιμοδοτικής μονάδας σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να διευκολύνεται η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, σε περιόδους που τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ιδιαίτερα αυστηρά στις νοσηλευτικές μονάδες. Επιπλέον, με την παρουσία ενός σταθερού σημείου στο κέντρο της πόλης μας, είναι εύκολη η προσέγγιση νέων αιμοδοτών”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα Αιμοδοσίας λειτουργούσε εβδομαδιαία με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μέχρι τον Φεβρουάριο είχαν προσέλθει 404 αιμοδότες, εκ των οποίων οι 372 κρίθηκαν κατάλληλοι και αιμοδότησαν, ενώ πλήθος συμπολιτών μας ενημερώθηκε για την προσφορά αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού και οστών. Κατά τους εαρινούς μήνες η εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του Επιμελητηρίου έχει διακοπεί, προσωρινά. Η επανεκκίνηση της δράσης θα γίνει τον Ιούνιο.
«Οι δύο παραχωρημένες αίθουσες για την αιμοδοσία θα παραμείνουν στη διάθεση του κοινού, μέχρι την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου», συμπλήρωσε ο κ. Μαρλαφέκας, δηλώνοντας απόλυτη στήριξη και στη συγκεκριμένη παράλληλη δράση.
Μέλημα της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, όσο και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Καρβέλη, όσο και από τον κ. Μαρλαφέκα, στη συνέντευξη τύπου, είναι η διατήρηση της Δημόσιας Υγείας των πολιτών της Πάτρας. Προσθέτοντας τα εξής: «Σημασία έχει οι πολίτες αυτοί, που αποτελούν το εργατικό δυναμικό, αλλά συνάμα και το καταναλωτικό κοινό, να τυγχάνουν υγειονομικής επάρκειας και χαμηλού δείκτη νοσηρότητας. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι μακροχρόνιες νοσηλείες στις νοσηλευτικές μονάδες και οι πολίτες παραμένουν ενεργοί σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους».

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαϊας ο πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας μαζί με τον Υπεάρχη Γιάννη Καρβέλη.

 

Κατά την διάρκεια του covid πραγματοποιήθηκαν 190.000 έλεγχοι από τους οποίους περίπου τα 12.500 τεστ βρέθηκαν θετικά.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας (10/8)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα και το βράδυ, στην Πάτρα, από
αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Γ
Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, που συγκροτούσαν μικτό συνεργείο ελέγχων
της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο άνδρες, διότι σε αστυνομικούς
ελέγχους, που τους διενεργήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και
κατασχέθηκαν δύο πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι.

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του
Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι λειτουργούσε
ως προσωρινά υπεύθυνη κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου είχε
θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με ενισχυτή και ηχεία,
αναπαράγοντας μουσική, η ένταση της οποίας υπερέβαινε τη μέγιστη
επιτρεπόμενη ηχοστάθμη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Βουπρασίας από αστυνομικούς
του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι βρέθηκαν στην
κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο σακούλες, που περιείχαν 2 κιλά και 950
γραμμάρια λαθραίου καπνού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ του
Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, δύο άτομα, διότι σε τροχονομικό έλεγχο
που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι
άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της
Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε
αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και
κατασχέθηκαν 12,1 γραμμάρια κάνναβης, από τα οποία τα 2,6 γραμμάρια ήταν
σε κατεργασμένη μορφή (σοκολάτα), καθώς και ένας μεταλλικός τρίφτης.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σύγκρουση οχημάτων στην Πανεπιστημίου και Αρέθα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύγκρουση με το καλημέρα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Αρέθα και Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip δύο ΙΧ συγκρούστηκαν μεταξύ τους χωρίς να έχει αναφερθεί τραυματισμός παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Απουσιάζουν»… οι νέοι-Τουλάχιστον είκοσι άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Σ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Σε δυνατό γρίφο και για τα τοπικά κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα φαίνεται πως θα εξελιχθεί η διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου στο Νομό, καθώς παρά το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει παλαιά και νέα στελέχη του Κινήματος, υπάρχει «κενό» στην εκπροσώπηση της ηλιακής ομάδας κάτω των 40.

Κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Νομαρχιακού οργάνου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., παρουσία του επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος, Βαγγέλη Αργύρη και του πρώην Υπουργού και μέλους της Κ.Π.Ε. Γιώργου
Κουτρουμάνη, τα τοπικά κομματικά όργανα έλαβαν εξουσιοδότηση να ξεκινήσουν επαφές και με άλλα πρόσωπα, αναγνωρισμένα στην τοπική κοινωνία, διερευνώντας το ενδιαφέρον τους.
Στη συνεδρίαση μετά από τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του Γραμματέα της Ν.Ε. Νίκου Μοίραλη, του υπευθύνου Βαγγέλη Αργύρη και του Γιώργου Κουτρουμάνη έγινε η ανάγνωση του μητρώου υποψηφιοτήτων και ακολούθησε διαλογική συζήτηση.
Εξετάσθηκαν πολύ σοβαρά όλα τα ονόματα των υποψηφίων και έγινε προσπάθεια ανάδειξης των δυνατών και αδυνάτων σημείων του συνόλου του ψηφοδελτίου. Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη για δυναμική επιλογή υποψηφιοτήτων με κριτήρια κοινωνικά, ηλικιακά, από όλους τους χώρους εργασίας, προσφοράς στην παράταξη και τέλος μεγαλύτερης γεωγραφικής κατανομής.
Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια το σύνολο των συμμετεχόντων στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα για περαιτέρω ενίσχυση του ψηφοδελτίου με προσωπικότητες που έχουν κοινωνικό αποτύπωμα, εγνωσμένο κύρος, προσφορά και αναγνωρισιμότητα, αλλά και με προσωπικότητες που δεν θα προέρχονται από τον λεγόμενο «κομματικό σωλήνα», καθώς στόχος μας είναι να βρεθεί η κοινωνία στο προσκήνιο. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο Νομός Αχαΐας θα έχει και πάλι ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, έτοιμο για τις εκλογές όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν.
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Μέχρι στιγμής εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και νυν βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Παπανδρέου, ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο είναι οι δέκα από τους υπόλοιπους έντεκα που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές του 2019, δηλαδή, κατά αλφαβητική σειρά, οι, Δήμητρα Αναργύρου, Ολυμπία Λόη, Παρασκευή Λουκοπούλου, Χρήστος Οικονόμου, Ηρακλής Ρούπας, Μαρίνος Σκανδάμης, Κατερίνα Σολωμού, Γιάννης Ταπεινός, Ανδρέας Τζουραμάνης και Δημήτρης Φιλιππάτος. Σε αυτούς προστίθενται και οι, Δημήτρης Κόκλας και Γιώργος Μπέσκος από το Αίγιο, Δημήτρης Κομνηνός και Λάκης Νασιώτης από τα Καλάβρυτα, ο στρατιωτικός, Γιώργος Σακκάς, ο γυναικολόγος- μαιευτήρας, Δημήτρης Σκουρλάς και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καρβουνιάρης. Επίσης, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο πρώην Νομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ενώ στη διάθεση του κόμματος, αλλά χωρίς να έχει καταθέσει αίτηση, βρίσκεται και ο πρώην περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα