Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της επαρχίας Vorpommern – Greifswald της Γερμανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Επαρχία Vorpommern – Greifswald (Βόρπομερν – Γκράιφβαλντ)  της Γερμανίας υπογράφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαΐου, στα πλαίσιο της αποστολής της ΠΔΕ στη Γερμανία, υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Έπαρχος Michael Sack (Μίκαελ Σακ), παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Βάσει αυτού, προβλέπεται η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε μία από τομείς, όπως η αγροτική οικονομία, η ενεργειακή μετάβαση και η κυκλική οικονομία, η βιοτεχνολογία και ο τουρισμός.

Αναλυτικότερα, οι δύο περιοχές θα συνεργαστούν ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας από υπολείμματα της γεωργικής παραγωγής, σε κοινές δράσεις για την υλοποίηση δράσεων κυκλικής οικονομίας καθώς και για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής μέσω σύγχρονων, βιώσιμών τεχνολογιών. Επίσης, στο πλαίσιο της αγροτικής οικονομίας σημαντικός είναι ο ρόλος των αγροτικών συνεταιρισμών και γι’ αυτό προβλέπεται η ανταλλαγή πρακτικών λειτουρίας των αγροτικών συνεταιρισμών, ως προς τη βελτίωση της διάθεσης, τυποποίησης και διαφήμισης των αγροτικών προϊόντων. Ακόμα, στον τομέα του τουρισμού, στόχος είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των δύο περιοχών και την ανάδειξη βιώσιμων τουριστικών μοντέλων για τη διαφύλαξη των ευάλωτων οικοσυστημάτων. 

«Με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, η Δυτική Ελλάδα ανοίγει νέους δρόμους εξωστρέφειας προς την Ευρώπη των Περιφερειών και των πολιτών, προς την Ευρώπη της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, συμπληρώνοντας τα εξής: «Η Δυτική Ελλάδα και η επαρχία Vorpommern – Greifswald αποτελούν περιοχές με κοινά χαρακτηριστικά καθώς στηρίζουν εξίσου την τοπική οικονομία τους πάνω στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό. Επίσης, και οι δύο περιοχές αποτελούν σημαντικά κέντρα έρευνας και τεχνολογίας στις χώρες τους. Στηριζόμενοι λοιπόν σε αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με στόχο το κοινό όφελος. Μπορεί η απόσταση μεταξύ Δυτικής Ελλάδας και Βορειοανατολικής Γερμανίας να είναι μεγάλη, μπορεί από τη Μεσόγειο μέχρι τη Βαλτική να αλλάζουν πολλά, όμως είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ισχυρές γέφυρες συνεργασίας για τον τόπο μας προς κάθε κατεύθυνση, γνωρίζοντας ότι σημασία δεν έχει ποτέ η απόσταση, παρά μόνο ο στόχος. Και ο στόχος είναι η Δυτική Ελλάδα να γίνει μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια».

Σημειώνεται ότι  σήμερα, Πέμπτη 19 Μάιου 2022, ο Περιφερειάρχης και η αποστολή της ΠΔΕ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πρότυπη μονάδα αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής Peeneland Agrar GmbH, καθώς και την μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της επαρχίας  Vorpommern – Greifswald.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο νοσηλεύεται 10χρονος που έπεσε από τρακτέρ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα ένα παιδί, ηλικίας περίπου δέκα ετών από χωριό του Δήμου Πύργου μετά από πτώση που είχε από τρακτέρ.

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου φέροντας βαριά τραύματα σε πόδια και λεκάνη ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο. Το περιστατικό διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επιδειξίας αναστάτωσε την οδό Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην προσαγωγή ενός επιδειξία, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Μακεδονίας, όταν ο άνδρας την πλησίασε  δείχνοντάς της τα γεννητικά του όργανα. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισε και τον προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέτρος Κόκκαλης από την Πάτρα στo Gnomip: “Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου δεν λύνονται με φούστες”

Δημοσιεύθηκε

στις

  Στην Πάτρα, βρέθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλής, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση του κόμματος που έλαβε χώρα στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με θέμα την «Πράσινη Μετάβαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ερωτηθείς από το gnomip.gr κατά την έξοδο αποχώρηση τους για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πέτρος Κόκκαλης, αναφέρθηκε στα τελευταία τεκταινόμενα λέγοντας: «Η δική μου άποψη είναι ότι όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να επικοινωνεί ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ουέφα έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, που νομίζω ότι  δεν θα λυθεί, ούτε με φούστες ούτε με άλλους τρόπους, αλλά με μια σοβαρή συζήτηση μεταξύ όλων”».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα