Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιατί δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στα Κέντρα Εκπαίδευσης για νεοσύλλεκτους που θα επαναλειτουργήσουν-To κόστος «σβήνει» το όνειρο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα λειτουργικά προβλήματα που εντοπίζονται στις Μονάδες Υποδοχής των νεοσύλλεκτων, φαίνεται ότι θα επαναφέρουν τον θεσμό των Κέντρων Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», η αρχή θα γίνει από τον Στρατό Ξηράς, γεγονός που γεννά βάσιμες ελπίδες ώστε το ΚΕΤΧ να συμπεριληφθεί στα Κέντρα Εκπαίδευσης, κάτι άλλωστε που συνέβαινε στο παρελθόν, επί πολλά χρόνια για το Τεχνικό Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Β΄ ΕΣΣΟ του 2018 οι νέοι στρατεύσιμοι παρουσιάζονται κατευθείαν στα 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χωρίς να κάνουν το βασικό δίμηνο εκπαίδευσης στα Κέντρα, όπου παρουσιάζονταν και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Ανάμεσα στα Κέντρα, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να εξετάζονται για ενεργοποίηση, είναι της Καλαμάτας, της Τρίπολης και της Σπάρτης.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΤΧ

Πολλοί εξέφρασαν ελπίδα ότι ανάμεσα στα Κέντρα θα συμπεριλαμβάνεται και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διερευνήθηκε η δυνατότητα αυτή και μάλιστα φέρεται να επισκέφθηκαν την Πάτρα και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, για να διαπιστώσουν ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν.

Οι εκτιμήσεις ανέβαζαν σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος των παρεμβάσεων, οι οποίες-σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ»- ξεπερνούσαν τις 400.000-500.000 ευρώ, καθότι έχουν περάσει δεκαετίες από την κατασκευή του.

Έτσι φέρεται να εγκαταλείφθηκε η ιδέα αυτή, σε συνδυασμό, ίσως και με την αναμενόμενη ανέγερση  νέου αστυνομικού μεγάρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητές του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Φωκίωνας Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του, συνταγματάρχη Γεώργιο Αλεξίου και τον πρόεδρο εργαζομένων και στελεχών του ΚΕΤΧ Απόστολο Κόγκα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η αρωγή για την δημιουργία ενός σημαντικού δημόσιου εκπαιδευτικού οργανισμού με στόχευση την εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Περιφέρεια».

«Η αρωγή ενός σημαντικού δημόσιου εκπαιδευτικού οργανισμού στην Πάτρα είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια. Η διεύρυνση των πεδίων κατάρτισης δρομολογείται από την διοίκηση του ΚΕΤΧ στα συναρμόδια υπουργεία. Απαιτείται, όμως, και ο εμπλουτισμός της υλικοτεχνικής υποδομής, περισσότερη εξωστρέφεια και σύνδεση με τον κοινωνικό ιστό και τις ανάγκες της πόλης και των επιχειρήσεών της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφέρεται, επίσης, μεταξύ άλλων ότι και οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε βασικά σημεία και θα προσπαθήσουν να αξιοποιηθεί το στρατόπεδο προς όφελος τόσο του ΚΕΤΧ και των εκπαιδευομένων του στρατού όσο και της ευρύτερης περιοχής, ειδικά σε θέματα κατάρτισης πολιτών, πέραν του στρατού.

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement