Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

Μαρλαφέκας: “Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για να παραμείνουν όρθιες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) που φιλοξενήθηκαν στο Ναύπλιο συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο κ. Μαρλαφέκας έλαβε μέρος στο πάνελ με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα Επιμελητηρίων». Μεταξύ άλλων τόνισε στην τοποθέτησή του ότι η βιωσιμότητα του επιχειρηματικού κόσμου αποτελεί εγγύηση για να εξασφαλιστεί και η βιωσιμότητα του επιμελητηριακού θεσμού. Επίσης, με την παράλληλη ιδιότητα του προέδρου του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) υπενθύμισε ότι ο εν λόγω φορέας πρόσφερε στην αγορά ρευστότητα ύψους 1,6 δισ. ευρώ το τελευταίο έτος, στηρίζοντας έμπρακτα τις επιχειρήσεις σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας πρόσθεσε ότι είναι καθήκον της Κυβέρνησης να στηρίξει από κοινού με τον επιμελητηριακό κόσμο της
επιχειρήσεις να παραμείνουν όρθιες και να αντιμετωπίσουν τα οξύτατα προβλήματα που τις απειλούν.
Η Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε. είχε το μήνυμα: «Στηρίζουμε, Αναπτύσσουμε , Καινοτομούμε» και τις εργασίες της παρακολούθησαν ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταΐκούρας, Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, γενικοί γραμματείς Υπουργείων, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και 180 σύνεδροι επιχειρηματίες από όλη τη χώρα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement