Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η περιπέτεια της μικρής Άννας αφορμή για τη μεγάλη γιορτή “Γίνε κι εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πρώτη φορά στην Πάτρα, διοργανώνεται στην Πάτρα διήμερη εκδήλωση με θέμα: Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Οργανισμό «Safety Project: Οργανισμός, Κατάρτισης – Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πρόληψης, σε Θέματα Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διαπολιτιστικά και Υγείας» με σκοπό την ενημέρωση και την εγγραφή νέων μελών στους συλλόγους Όραμα Ελπίδας και Χάρισε Ζωή, προκειμένουν να γίνουν Εθελοντές δότες μυελού των οστών!

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του διήμερου Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη τύπου στο Καφέ ΣΤΑΘΜΟΣ (Αγίου Ανδρέου), στο πλαίσιο μιας ενημερωτικής συζήτησης με δημοσιογράφους, μετά των εδεσμάτων και ποτών, της υπέροχης κουζίνας του ΣΤΑΘΜΟΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν η ΕΛένη Βασιλοπούλου, η Κατερίνα Βέργη και ο κ. Μήτσης από πλευράς του Ομίλου και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, “καθημερινά στην Ελλάδα, ένα παιδί νοσεί με παιδικό Καρκίνο! Πολλά παιδιά χρειάζονται, μετά τις χημειοθεραπείες, να κάνουν Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών για να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει, κάτι που θεωρούμε εμείς, τόσο δεδομένο!!!

Στην Ελλάδα, ενώ έχουμε ευαισθησίες ως λαός, δεν έχουμε ενημερωθεί σωστά για τη διαδικασία της Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών όπου πραγματικά ιδίως για το δότη, είναι Ανέξοδη. Ανώδυνη και γίνεται στο “άψε σβήσε”

“Γίνε κι εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών”

Η μικρή Άννα – Αποστολία διεγνώσθει 4 μηνών με Βρεφική Λευχαιμία. Στην πορεία της θεραπείας της, το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε η πρώτη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, με δότη από την Ελλάδα!
Ωστοσο σύντομα επανεμφανίστηκε η νόσος και το μωρό χρειάστηκε μετά το νέο κύκλο χημειοθεραπειών – και άλλων θεραπειών να μπει στη διαδικασία για δεύτερη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από δεύτερο δότη, όπου βρίσκεται στο Ισραήλ. Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, το μωρό ξαναγεννήθηκε κυριολεκτικά για τρίτη φορά με την ελπίδα να έχει μια ζωή γεμάτη υγεία κι απ ό,τι φαίνεται όλα πάνε καλά!!!

Αν ένα μωρό, ένα παιδί, ένας συνάνθρωπος μας χρειάζεται Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών για ζήσει, άμεσα ενεργοποιείται ένας παγκόσμιος οργανισμός για να βρεθεί συμβατός δότης.
Μάθε πώς γίνεται χωρίς πόνο, κόπο και ανέξοδα.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ενημέρωσης και παρότρυνσης, η μικρή πρέσβειρα Άνα – Αποστολία σας προσκαλεί σε μια διήμερη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

1. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας
“Την αξία του δότη, του μυελού των οστών και την ανεκτίμητη ανθρώπινη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει, τη γνώρισα ως Διοικητης του ΠΓΝΠ, όταν συνέβαλα στην ίδρυση της κλινικής μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Αυτή η ανθρώπινη κίνηση πιστοποιεί στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη, την συμπαράσταση στην δύσκολη στιγμή της ασθένειας που μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας.

Δεν είναι μια δύσκολη ιατρική πράξη, χρειάζεται μια μπατονέτα με σάλιο από την παρειά, όπου μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για την ζωή κάποιου συνανθρώπου μας”

2.Ελένη Βασιλοπούλου, Πρόεδρος Safety Project (θεία της μικρής μας πρέσβειρας Άννας – Αποστολίας)
“Το δικό μας μωρό, είναι σήμερα κοντά μας, χαμογελαστό, έπειτα από δεύτερη μεταμόσχευση μυελού των οστών με ξένο συμβατό δότη. 2 ξένοι άνθρωποι, μια αξιοθαύμαστη γυναίκα από Ελλάδα κι έναν υπέροχος νέος από το Ισραήλ, ήταν 100% συμβατοί με το μωράκι μας και έδωσαν το μόσχευμα, δηλαδή αιμοποιητικά κύτταρα με τη διαδικασία της αιμοληψίας.

Η μικρή μας Πρέσβειρα Άννα-Αποστολία, πήρε το πρώτο της όνομα μόλις 4 μηνών, με αεροβάπτισμα από τα δικά μου χέρια, μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ανήμερα της Αγίας Άννας όπου υπάρχει στο νοσοκομείο το εκκλησάκι της Αγίας Άννας. Η μικρή μας ηρωίδα, βγήκε νικήτρια έπειτα από ενάμιση χρόνο χημειοθεραπειεών και άλλων θεραπειών και στα δύσκολα, εκεί όπου οι γιατροί σήκωναν τα χέρια ψηλά, η δύναμη της αγάπης μας, η θετική μας σκέψη και η πίστη μας Στο Θεό, Στην Παναγία μας και Στον Χριστό κράτησαν το μωράκι μας ζωντανό.

Αυτό το διήμερο φεστιβάλ, 18 και 19 Ιουνίου, γίνεται για χιλιάδες παιδιά, χιλιάδες ενήλικες που νοσούν από λευχαιμία και άλλες σοβαρές ασθένειες και έχουν ως μόνη ελπίδα ζωής, τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Είναι ανέξοδη διαδικασία, δίνεις λίγο σάλιο με μια μπατονέτα, είναι ανώδυνη ιατρική πράξη και γίνεται εύκολα και γρήγορα, με τη διαδικασία της αιμοληψίας.

Αν είσαι συμβατή/ος μπορεί να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού! Μη το φοβάσαι, μη το σκέφτεσαι, έλα κοντά μας, να ενημερωθείς!”

3. Κατερίνα Βέργη, Μέλος του Οργανισμού Safety Project
“Η ΜΚΟ Safety Project σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πραγματοποιεί μεγάλο έργο καθώς το διήμερο φεστιβάλ “Γίνε δότης μυελού των οστών”, προσφέρει στην κοινωνία τη δυνατότητα στους πολίτες να γίνουν κοινωνοί μιας εξαιρετικής δράσης. Της δράσης που προσφέρει ζωή στους συνανθρώπους για κάτι που όλοι εμείς θεωρούμε αυτονόητο. Την υγεία μας.”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δυο ημέρες γιορτής για να περάσουμε το μήνυμα αγάπης και ζωής!!! Έχουν δικαίωμα στη ζωή όλα τα παιδιά, όλοι όσοι χρειάζονται έναν δότη μυελού των οστών!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στην πλατεία Γεωργίου 10:00 με 13:00
-Κινητή Μονάδα με πλήρωμα από τους συλλόγους ¨Χάρισε Ζωή¨ και “Όραμα Ελπίδας” με σκοπό την ενημέρωση και εγγραφή μελών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών! (στην κεντρική πλατεία της Πάτρας)
-Αγαπημένοι ήρωες και μασκώτ θα είναι στην πλατεία Γεωργίου για να χαρίσουν μπαλονοκατασκεύες και να παίξουν με τα παιδιά! Θα υπάρχουν παιχνίδια, facepainting, clowns και μουσική για χορό!

(ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό)

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο Επιμελητήριο Αχαϊας 18:30 – 21:30
Εκδήλωση – Βράβευση
Ομιλία με θέμα: Γίνε κι εσύ Δότης Μυελού των Οστών
Βίντεο Όπου παρουσιάζει την μικρή Πρέσβειρα και τη διαδικασία μεταμόσχευσης
Βίντεο από τη διαδικασία συλλογής αιμοποιητικών κυττάρων από το δότη
Βίντεο από μηνύματα καλλιτεχνών
Βραβεύεσεις στους επίτημους καλεσμένους μας:
Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρόεδρο Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ,
Στέλιο Γραφάκο καθηγητή Αιματολογίας – Επιστημονικό Διευθυντή ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
Ιουλία Περιστέρη Διευθύντρια ΜΜΜΟ Παίδων ΕΛΠΙΔΑ
Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη καθηγητή Αιματολογίας – Επιστημονικό Διευθυντή ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ
Αντώνη Καττάμη καθηγητή Αιματολογίας – Διευθυντής ΚΕΘ ΕΛΠΙΔΑ

*Τα βραβεία φιλοτέχνησε προσωπικά ο βαβευμένος Πατρινός γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής

Η εκδήλωση θα υποστηρίζεται διαδικτυακά live streaming
(για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή)

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στην πλατεία Γεωργίου 11:00 -13:00
-Κινητή Μονάδα με πλήρωμα από τους συλλόγους ¨Χάρισε Ζωή¨ και “Όραμα Ελπίδας” με σκοπό την ενημέρωση και εγγραφή μελών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών! (στην κεντρική πλατεία της Πάτρας)
-Αγαπημένοι ήρωες και μασκώτ θα είναι στην πλατεία Γεωργίου για να χαρίσουν μπαλονοκατασκεύες και να παίξουν με τα παιδιά! Θα υπάρχουν παιχνίδια, facepainting, clowns και μουσική για χορό!

*12:00 στην πλατεία Γεωργίου show με ξυλοπόδαρους και ακροβατικά!

(ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό)

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στην ΠΛΑΖ από τις 19:00
Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών και του Αστικού ΚΤΕΛ Αχαϊας, θα έχουμε ελεύθερη πρόσβαση για τους νέους (φοιτητές) και όλο τον κόσμο!

19:00 θα ξεκινήσει Party με Djs

21:30 Συναυλία αφιερωμένη στο σκοπό μας, με το αγαπημένο συγκρότημα 15 -50

Αρωγός της εκδήλωσης είναι το Πανεπιστήμιο Πάτρας με την παρουσία φοιτητών στις εκδηλώσεις μας!

Αρωγός της εκδήλωσης είναι επίσης και Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα επιθυμούμε τη στήριξη σας, σε ένα Κοινωνικό Θέμα, όπου αφορά τη υγεία.

Η εκδήλωση μας, χρειάζεται την υποστήριξη σας γιατι υπάρχουν πολλά παιδιά, πολλοί άνθρωποι που αναζητούν έναν δότη.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement