Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εσπερινός και λιτανείες στην Πάτρα προς τιμής των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ξεκινούν από σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Στην Πάτρα πανηγυρίζουν οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί Αγυιάς, Αρόης και Ροϊτίκων, όπου από νωρίς το πρωί θα γίει η έξοδος της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τοποθέτηση της στα προπύλαια προς προσκύνηση των πιστών.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στις 6:30 μ.μ. στον αρχιερατικό εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ροϊτίκων, όπου θα κηρύξει τον θείο λόγο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανεία στους δρόμους της ενορίας.

Στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγυιάς τον πανηγυρικό εσπερινό θα τελέσει ο βοηθός Επισκόπου κ. Χρύσανθος και μετά θα ακολουθήσει λιτανεία της ιεράς εικόνας στις οδούς Αγ. Κωνσταντίνου, Νοταρά, Χορτάντζη, Αχέρωντος, Αγ. Κωνσταντίνου. Στην αγρυπνία θα ιερουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Π. Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ο κ. Χρυσόστομος ανήμερα της εορτής θα τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία στην Αγυιά, ενώ στον ναό της Αρόης θα χοροστατήσει ο βοηθός Επισκόπου κ. Χρύσανθος.

Στον αποψινό (7 μ.μ.) εσπερινό στην ενορία του ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αρόης θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας όπου θα είναι ο αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Θεοδωράτος και θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας στις οδούς Αγ. Κωνσταντίνου, Παυλοπούλου, Αγρινίου, Πυθαγόρα και Ναυπάκτου ενώ στις 22.00 θα ψαλεί ιερά αγρυπνία υπό του π. Δημητρίου Κανελλόπουλου.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΒΙΤΣΙ

Στις 7 μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βελβιτσίου θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασιας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με μουσική (Dj) Την εκδήλωση πλαισιώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ Παντελεήμονας Πατρών.

Αύριο ανήμερα της εορτής, στις 7 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτου Θωμά και μετά θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της ενορίας

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement