Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Ανήλικοι εξπέρ στις διαρρήξεις-«Έσπασαν» 14 παιχνιδομηχανές αφαιρώντας το ποσό των 1000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 14 παιχνιδομηχανές που βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της Πάτρας είχαν «ανοίξει» δύο ανήλικοι Ρομά το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα.

Πρόκειται για έναν 15χρονο και έναν 16χρονο, ο οποίος μάλιστα το είχε «σκάσει» από αναμορφωτήριο ανηλίκων του Βόλου, οι οποίοι είχαν γίνει εξπέρ στο να «σπάνε» τους κερματοδέκτες των μηχανημάτων.

Από τα δεκατέσσερα μηχανήματα που «άνοιξαν» σύμφωνα με πληροφορίες η λεία τους ξεπέρασε το ποσό των 1.000 ευρώ.

Ο 16χρονος συνελήφθη, προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διότι στις 5-5-2022 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου κρατούνταν με διάταξη του Ανακριτή Πατρών. Ωστόσο, από την προανάκριση που διενήργησαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπιστώθηκε πως μαζί με 15χρονο συνεργό του είχε πλούσια δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» οι δύο ανήλικοι ρομά κατηγορούνται για πέντε κλοπές, κατά το χρονικό διάστημα από 5-16 Μαΐου, στην περιοχή του Φάρου, των Υψηλών Αλωνίων ακόμα και στην περιοχή της Βενιζέλου.

«Χτυπούσαν» τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες και αφαιρούσαν τους κερματοδέκτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επικρατεί έντονος προβληματισμός από την παραβατική δράση των ανηλίκων στην περιοχή μας.

Τα περιστατικά με «πρωταγωνιστές» ανήλικους κυρίως ρομά έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και δράστες ηλικίας κάτω των 12 ετών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η Ασφάλεια Πατρών το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει περιστατικά σχεδόν καθημερινά που αφορούν κυρίως σε κλοπές με αποτέλεσμα να εξελίσσεται διαρκώς ένα ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της αχαϊκή αλλά και σε συνοικίες.

Το πρόβλημα της παραβατικότητας των ανηλίκων εξακολουθεί να αποτελεί “πονοκέφαλο” για την ΕΛ.ΑΣ. καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας καθημερινά απασχολούνται με κλοπές και διαρρήξεις με συμμετοχή των ανηλίκων. Μάλιστα, τα εν λόγω περιστατικά καλύπτουν το 40% στα οποία καλείται να επέμβει η Αστυνομία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement