Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μια καθαρότερη πλάζ, συμβολή για ζωντανή και καθαρή Μεσόγειο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι πολίτες που θα επισκεφθούν την πλαζ της Πάτρας και το τμήμα του Έλους της Αγυιάς που είναι σ’ επαφή μ΄ αυτήν θα χαρούν μια σαφώς καλύτερη εικόνα μετά την επιτυχημένη κοινή δράση καθαρισμού τους από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe-Zentrum Πάτρας και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας (Oceanus-Lab) του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κοινή αυτή εθελοντική δράση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 50 εθελοντές πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας καθαρισμού των ακτών της Μεσογείου από απορρίμματα, ιδίως πλαστικά «Clean Up the Med 2022».
Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά από κάθε άποψη. Η παραλία, ο δρόμος και το μετά από αυτόν τμήμα του Έλους απαλλάχτηκαν από απορρίμματα που γέμισαν πάνω από δεκαπέντε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Τη δράση τίμησε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων που επιπλέον του καθαρισμού έφτιαξε ένα ψηφιδωτό της υδρογείου από ανακυκλώσιμα πλαστικά καπάκια. Επιπλέον τα παιδιά και οι μεγάλοι ενημερώθηκαν για την οικολογική σημασία του έλους Αγυιάς από μέλη της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement